• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 22. decembra noteikumi Nr. 1616 "Kārtība, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldību un privātajām izglītības iestādēm bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināto pirmsskolas izglītības pedagogu darba samaksai un pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2009., Nr. 205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202915-kartiba-kada-aprekina-un-sadala-valsts-budzeta-merkdotaciju-pasvaldibu-izglitibas-iestadem-bernu-no-piecu-gadu-vecuma-izglitosa...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1617

Noteikumi par apraides atļaujas, retranslācijas atļaujas, speciālās atļaujas (licences) kabeļtelevīzijas un kabeļradio (radiotranslācijas) darbībai izsniegšanas un pārreģistrācijas valsts nodevu

Vēl šajā numurā

30.12.2009., Nr. 205

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1616

Pieņemts: 22.12.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.1616

Rīgā 2009.gada 22.decembrī (prot. Nr.89 215.§)
Kārtība, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldību un privātajām izglītības iestādēm bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināto pirmsskolas izglītības pedagogu darba samaksai un pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai
Izdoti saskaņā ar Vispārējās izglītības likuma 4.panta 3.1 un 3.2 punktu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju (turpmāk – mērķdotācija) pašvaldību un privātajām izglītības iestādēm bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināto pirmsskolas izglītības pedagogu darba samaksai un pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai.
2. Mērķdotāciju aprēķina un sadala, ievērojot šādu kārtību:

2.1. mērķdotāciju aprēķina uz katru izglītojamo un atbilstoši to skaitam izglītības iestādēs sadala novadu un republikas pilsētu pašvaldībām;

2.2. valsts un pašvaldību institūcijas mērķdotācijas sadalē nodrošina atklātību un sabiedrības pārstāvju līdzdalību;

2.3. pašvaldības sagatavo kārtējā gada pārskatu par mērķdotācijas izlietojumu atbilstoši paredzētajiem mērķiem (pielikums) un iesniedz to Izglītības un zinātnes ministrijā (turpmāk – ministrija) līdz nākamā gada 15.februārim.
3. Mērķdotāciju pašvaldību un privāto izglītības iestāžu bērnu no piecu gadu vecuma (turpmāk – bērns) izglītošanā nodarbināto pirmsskolas izglītības pedagogu un pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai aprēķina, ievērojot šādus rādītājus:

3.1. bērnu vai skolēnu skaits izglītības pakāpē;

3.2. izglītības iestādē īstenojamās programmas.
4. Informāciju par bērnu un skolēnu skaitu attiecīgā gada 1.septembrī izglītības iestādēs (pa klasēm (grupām) un izglītības programmām) novadu un republikas pilsētu pašvaldības iesniedz ministrijā līdz attiecīgā gada 5.septembrim.
5. Tās pašvaldības, kuru teritorijā ir slimnīcas, kurās nodrošina ilgstoši slimojošo skolēnu un bērnu izglītošanu ārpus izglītības iestādes, līdz attiecīgā gada 5.septembrim iesniedz ministrijā datus par vidējo skolēnu/bērnu skaitu minētajās ārstniecības iestādēs iepriekšējā mācību gadā.
6. Atbilstoši šo noteikumu 4. un 5.punktā minētajai novadu un republikas pilsētu pašvaldību sniegtajai informācijai ministrija aprēķina normēto bērnu un skolēnu skaitu katrā izglītības pakāpē, piemērojot šādus koeficientus:

6.1. bērnu skaitam pirmsskolas grupās un 1.–4.klases skolēnu skaitam – koeficientu 0,75;

6.2. 5.–9.klases skolēnu skaitam – koeficientu 1;

6.3. 10.–12.klases skolēnu skaitam – koeficientu 1,25.
7. Atbilstoši īstenotajai programmai attiecīgajam gadam apstiprinātā finansējuma ietvaros piemēro šādus koeficientus:

7.1. ja izglītības iestāde īsteno speciālās izglītības programmu speciālajās klasēs (vai integrējot skolēnus ar speciālām vajadzībām) vai pedagoģiskās korekcijas programmu, skolēnu skaitam piemēro koeficientu 1,47;

7.2. ilgstoši slimojošajiem skolēniem paredzētajās vispārējās pamatizglītības programmās skolēnu skaitam piemēro koeficientu 0,81;

7.3. skolēnu skaitam vakara (maiņu) vispārējās vidējās izglītības programmās piemēro koeficientu 0,82;

7.4. valsts ģimnāziju īstenotajās programmās skolēnu skaitam piemēro koeficientu 1,1;

7.5. ja izglītības iestāde īsteno izglītības programmu ar padziļinātu mācību priekšmetu apguvi, skolēnu skaitam piemēro koeficientu 1,3.
8. Ministrija aprēķina mērķdotāciju pašvaldību un privātajās izglītības iestādēs bērnu izglītošanā nodarbināto pirmsskolas pedagogu un pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai, ievērojot:

8.1. normētā skolēnu un bērnu skaita attiecību pret vienu pedagoga mēneša darba algas likmi;

8.2. minimālo pedagoga mēneša darba algas likmi pedagogam ar 10 gadu darba stāžu mācību stundu plāna nodrošināšanai;

8.3. attiecīgajam gadam apstiprināto finansējumu – pedagogu pienākumu (klases audzināšana, stundu (nodarbību) gatavošana, skolēnu darbu labošana) un atbalsta pasākumu (konsultācijas, pagarinātās dienas grupas) nodrošināšanai;

8.4. valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.
9. Ministrija izveido komisiju mērķdotācijas sadales uzraudzībai (turpmāk – komisija). Komisijā iekļauj piecus ministrijas pārstāvjus un pa vienam pārstāvim no Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas un Latvijas Pašvaldību savienības. Komisijas priekšsēdētājs ir ministrijas pārstāvis. Komisijas loceklim nav tiesību deleģēt komisijas locekļa pienākumu izpildi citai personai. Komisijas priekšsēdētājam ir tiesības pieaicināt dalībai komisijas sēdēs ekspertus ar padomdevēja tiesībām.
10. Komisija akceptē mērķdotācijas sadales projektu pašvaldību un privātajām izglītības iestādēm bērnu izglītošanā nodarbināto pirmsskolas izglītības pedagogu darba samaksai un pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai. Komisijas akceptēto valsts budžeta mērķdotācijas sadales projektu iesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā.
11. Novadu un republikas pilsētu pašvaldības sadarbībā ar sabiedrības pārstāvjiem izstrādā un apstiprina mērķdotācijas sadales kārtību un atbilstoši šai kārtībai sadala mērķdotāciju izglītības iestādēm.
12. Novadu un republikas pilsētu pašvaldības slēdz līgumu ar privātām izglītības iestādēm par bērnu izglītošanu, nodrošinot šo bērnu izglītošanā nodarbināto pedagogu darba samaksu.
13. Izglītības iestādes vadītājs nodrošina pedagogu darba samaksas aprēķinu piešķirtā finansējuma ietvaros atbilstoši pedagogu tarifikācijai Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.
14. Iestādes vadītāja, viņa vietnieku un atbalsta personāla (bibliotekārs, logopēds, psihologs, speciālais pedagogs) darba samaksas finansēšanai pašvaldība izlieto ne vairāk kā 15 procentu no saņemtās mērķdotācijas.
15. Mērķdotācijas apmēru novada (republikas pilsētu) pašvaldību internātskolu, speciālo internātskolu, sanatorijas tipa internātskolu un speciālo pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai kārtējam budžeta gadam aprēķina saskaņā ar Ministru kabineta noteikto speciālās izglītības iestāžu, vispārējās izglītības iestāžu speciālās izglītības klašu (grupu) un internātskolu finansēšanas kārtību.
16. Valsts budžeta dotācijas apmēru no vispārējiem ieņēmumiem valsts speciālo internātskolu, sanatorijas tipa internātskolu un valsts internātskolu pedagogu darba samaksai kārtējam budžeta gadam aprēķina saskaņā ar Ministru kabineta noteikto speciālās izglītības iestāžu, vispārējās izglītības iestāžu speciālās izglītības klašu (grupu) un internātskolu finansēšanas kārtību.
17. Ja skolēns pašvaldības internātskolas, speciālās skolas (internātskolas), sanatorijas tipa internātskolas vai speciālās pirmsskolas izglītības iestādē tiek uzņemts pēc attiecīgā gada 1.septembra, tā pašvaldība, no kuras izglītības iestādes skolēns ir uzņemts, pārskaita attiecīgās izglītības iestādes kontā mērķdotāciju apmērā, kāds paredzēts šim skolēnam.
18. Noteikumi piemērojami valsts budžetā un pašvaldību budžetos attiecīgajam gadam apstiprinātā finansējuma ietvaros.
19. Normētā skolēnu un bērnu skaita attiecība pret vienu pedagoga mēneša darba algas likmi novados ir 8 : 1, republikas pilsētās – 10,2 : 1.
20. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2009.gada 28.jūlija noteikumus Nr.837 "Kārtība, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 121.nr.).
21. Noteikumi stājas spēkā 2010.gada 1.janvārī.
Ministru prezidents V.Dombrovskis

Izglītības un zinātnes ministre T.Koķe
Pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 22.decembra noteikumiem Nr.1616
Izglītības un zinātnes ministre T.Koķe

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!