• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par pediatru iesaisti primārajā bērnu veselības aprūpē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.2009., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202896

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.12.2009., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par pediatru iesaisti primārajā bērnu veselības aprūpē

 Lai uzlabotu bērnu veselības aprūpi, no nākamā gada 1.janvāra par primārās veselības ārstu varēs būt pediatrs, kas veic ģimenes ārsta funkcijas mazajiem pacientiem. Šādas izmaiņas dos vecākiem lielākas izvēles iespējas – reģistrēt bērnu ģimenes ārsta praksē vai pie pediatra, kurš specializējies tieši bērnu veselības aprūpē.

Veselības ministre Baiba Rozentāle norāda: “Bērnu veselības aprūpe nenoliedzami ir prioritāte. Paplašinot iespējas izvēlēties reģistrēt bērnu pie ģimenes ārsta vai pediatra, vecāki varēs izraudzīties, viņuprāt, labāko speciālistu saviem mazuļiem. Īpaši būtiski tas ir tieši zīdaiņiem un bērniem līdz trīs gadu vecumam. To apliecina rindas slimnīcu uzņemšanas nodaļās, kur vēršas vecāki ar bērniem, kuru veselības problēmas būtu risināmas primārās veselības aprūpes līmenī. Tādēļ, meklējot risinājumus bērnu veselības aprūpes uzlabošanai, tika izstrādāts priekšlikums atļaut dibināt pediatru prakses, ar kurām valsts slēgtu tādus pašus līgumus, kā šobrīd slēdz ar ģimenes ārstiem.”

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!