• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Funkciju audita komisija: Par panākto progresu uzsāktajos auditos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2009., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202550

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cīņu pret nabadzību un sociālo atstumtību

Vēl šajā numurā

22.12.2009., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Funkciju audita komisija: Par panākto progresu uzsāktajos auditos

17.decembrī notika Funkciju audita komisijas sēde, kurā tika izvērtēts progress uzsāktajos auditos šādās jomās – uzņēmēju kontrolējošās institūcijās, izglītības iestāžu kontrolējošās institūcijās, iestāžu atbalsta funkcijās, kā arī iestāžu informācijas tehnoloģiju un sistēmu uzturēšanas funkcijās.

Uzsākto funkciju auditu mērķis ir samazināt kontroles un uzraudzības apjomu attiecībā uz komersantiem un izglītības iestādēm, racionalizēt informācijas sistēmas resursu izmantošanu, samazinot uzturēšanas izmaksas, un samazināt valsts pārvaldes atbalsta funkciju apjomu. Funkciju auditi tiks turpināti arī 2010.gada pirmajā ceturksnī.

Audits atbalsta funkciju jomā tiek veikts finansiāli ietilpīgākās funkcijās – personāla vadībā, grāmatvedībā, finanšu vadībā, informācijas tehnoloģijās, iepirkumu organizēšanā, kā arī autoparka uzturēšanā un administrēšanā. Auditā ir plānots standartizēt funkciju izpildes procesus, sagatavot priekšlikumus vienotas metodikas izveidei funkciju īstenošanas ekonomiskā izdevīguma aprēķināšanai un izvērtēt ārpakalpojumu lietderību atbalsta funkciju nodrošināšanā.

Audits izglītības iestāžu kontrolējošo institūciju darbības jomā tiek veikts augstākajā izglītībā, vispārējā izglītībā, profesionālajā izglītībā un pirmsskolā. Auditā ir plānots atteikties no regulārām ikgadējām pārbaudēm, veicot tās tikai paaugstināta riska iestādēs, novērst tiesību normu interpretāciju, izvērtēt fiskālo sodu lietderību valsts un pašvaldību izglītības iestādēm un novērst funkciju dublēšanos uzraudzības veikšanā.

Audits institūciju informācijas tehnoloģiju un sistēmu uzturēšanas funkciju jomā tiek īstenots divās grupās – informācijas un komunikāciju tehnoloģijās un informācijas sistēmās. Audita gaitā tiks apkopota informācija par informācijas tehnoloģiju iekārtu skaitu valsts pārvaldē, jo pastāv iespējamība, ka iekārtu skaits varētu pārsniegt vajadzības, tāpat ir jāizvērtē vienota resursu pārvaldīšanas centra izveide. Auditā tiks izvērtētas standartservisu izmaksas, interneta telefonijas ieviešana, kā arī tiks izstrādāti priekšlikumi informācijas sistēmu sadarbspēju nodrošināšanā.

Audita komersantu kontrolējošo institūciju darbības jomā galvenais uzdevums ir noteikt kontroles funkciju minimālo apjomu. Audita darba grupa koncentrēsies uz nozarēm, kas dod galveno pienesumu ekonomikā, kuras nākotnē tiks attīstītas kā galvenās eksporta preces. Tādējādi regulējošo normu slogu ir plānots samazināt apstrādes rūpniecības, ēdināšanas, izmitināšanas un tirdzniecības pakalpojumos (HORECA), loģistikas un transporta pakalpojumos un citās jomās.

Funkciju audita komisija ir izveidota ar mērķi veicināt labas pārvaldības principu ieviešanu valsts pārvaldē un uzlabot valsts pārvaldes darbības efektivitāti, sniedzot atbalstu valdības lēmumu sagatavošanā un ieviešanā. Komisiju vada Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!