• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par vienošanos ar arodbiedrībām par zemākajām mēnešalgām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2009., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202471

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par projektu pieteikumu konkursu pārrobežu sadarbībā

Vēl šajā numurā

21.12.2009., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par vienošanos ar arodbiedrībām par zemākajām mēnešalgām

18.decembrī tika parakstīta vienošanās par grozījumiem pie 2008.gada 6.februāra Ģenerālvienošanās starp Labklājības ministriju, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrību, Latvijas Valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrību un Latvijas Ārstniecības un aprūpes darbinieku arodsavienību.

Nozīmīgākie Ģenerālvienošanās grozījumi paredz papildatvaļinājumu piešķiršanas kārtību, darba laiku institūciju uzticības personām, kā arī zemākās mēnešalgu likmes.  

Tas nozīmē, ka 2010.gadā aprūpētāju mēnešalgas zemākā likme nedrīkstēs būt zemāka par 190 latiem, sociālo aprūpētāju, sociālo rehabilitētāju mēnešalgas likme nedrīkstēs būt zemāka par 210 latiem, sociālo darbinieku mēnešalgas zemākā likme – 270 lati.

Savukārt sociālās sfēras ārstniecības personāla mēnešalgas zemākā likme būs 220 latu masierim, fizioterapeita un ergoterapeita asistentam, māsai – 245 lati, ergoterapeitam un fizioterapeitam – 310 latu, ārstam – 370 latu.

Zemākā darba alga speciālistam bērnu audzināšanas jautājumos tiek pielīdzināta sociālā aprūpētāja darba algas likmei. Zemākā darba alga audzinātājam bērnu sociālās aprūpes centrā un auklītei arī tiek pielīdzināta aprūpētāja darba algas likmei.

Atgādinām, ka, turpinot 2009.gadā sāktās nozares strukturālās reformas un nozares politikas pārkārtošanos, ar 2010.gada 1.janvāri 33 Labklājības ministrijas pakļautībā esošie sociālās aprūpes centri tiek reorganizēti, tos apvienojot un izveidojot šādas Labklājības ministrijas pakļautībā esošas valsts pārvaldes iestādes:

• Valsts sociālās aprūpes centru “Kurzeme”,

• Valsts sociālās aprūpes centru “Latgale”,

• Valsts sociālās aprūpes centru “Rīga”,

• Valsts sociālās aprūpes centru “Vidzeme”,

• Valsts sociālās aprūpes centru “Zemgale”.

Reorganizācijas rezultātā tiks optimizēts valsts resursu izlietojums, samazinot administratīvo aparātu un centralizējot administratīvās funkcijas, kā, piemēram, grāmatvedības, finanšu plānošanas, iepirkumu, personāla resursu un darba aizsardzības funkcijas.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!