• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par finansējuma piešķiršanu sportam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2009., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202470

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par vienošanos ar arodbiedrībām par zemākajām mēnešalgām

Vēl šajā numurā

21.12.2009., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par finansējuma piešķiršanu sportam

17.decembrī notika komisijas, kas lemj par finanšu piešķiršanu sportam, sēde, kurā tika lemts par sadalījumu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) 2010.gada budžeta programmas “Sports” apakšprogrammās: “Sporta būves”, “Sporta federācijas un pasākumi” un “Augstas klases sasniegumu sports”.

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas uzaicinājuma sēdē piedalījās arī pārstāvji, kas iesnieguši finansējuma pieprasījumus 2010.gadam, – kopumā ap 80 sporta federāciju, kā arī privāto, pašvaldības un valsts sporta bāžu pārstāvji.

Lai sporta finansējuma sadale tiktu nodrošināta iespējami objektīvi, Izglītības un zinātnes ministrija paplašinājusi komisijas sastāvu, kurā iekļauti IZM, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Bobsleja federācijas, Latvijas Sporta federāciju padomes, Latvijas Olimpiskās vienības, Latvijas Hokeja federācijas, Latvijas Vieglatlētikas savienības, Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padomes pārstāvji. Turklāt, izstrādājot priekšlikumus sporta budžeta apakšprogrammā paredzētā finansējuma sadalei, piesaistīti arī finansējuma pieprasījuma iesniedzēji no sporta bāzēm un sporta federācijām, lai paustu viedokli un izteiktu priekšlikumus par finansējuma sadali, kā arī atbildētu uz komisijas pārstāvju jautājumiem, lai vajadzības gadījumā precizētu informāciju.

Komisija atbalstīja priekšlikumu no sporta būvēm paredzētā finansējuma, kas 2010.gadā paredzēts 579 tūkstoši latu, paredzēt finansējumu, pirmkārt, nacionālajām sporta bāzēm, kuru dibinātājs ir valsts un kurām nav nodokļu parādu, otrkārt, paredzēt finansējumu pašvaldību dibinātajām nacionālajām sporta bāzēm, kā arī izvērtēt iespēju 10% no sporta būvēm paredzētā finansējuma novirzīt privātajām sporta būvēm, kurām ir nacionālās sporta bāzes statuss un kurām nav parādsaistību, turklāt vērtējot sporta bāzes intensitātes rādītājus.

No apakšprogrammā “Sporta federācijas un pasākumi” paredzētā finansējuma 1,2 miljoniem latu komisija rosinās 414 tūkstošus latu paredzēt sporta federācijām treneru atalgojumam, lai nodrošinātu iespēju reorganizēto valsts aģentūru audzēkņiem turpināt treniņu darbu attiecīgajā sporta veidā un turpinātu sniegt metodisko un organizatorisko atbalstu attiecīgo sporta veidu treneriem, sportistiem un sporta speciālistiem. 200 tūkstošus latu no šīs apakšprogrammas plānots novirzīt ar valsts sporta aģentūru likvidāciju saistīto izdevumu segšanai, 492 tūkstošus latu Latvijas Sporta federāciju padomei, kas administrēs šo līdzekļu tālāku pārdali federācijām, atbilstoši 17.decembra sanāksmē atbalstītajiem kritērijiem, turklāt no šīs programmas tiks finansēti arī starptautiski sporta pasākumi, kas saskaņoti Latvijas Nacionālajā sporta padomē.

Ņemot vērā, kā 2010.gadā notiks ziemas Olimpiskās spēles, Latvijas Olimpiskās vienības finansējumu komisija rosinās saglabāt 2009.gada līmenī – 1,4 miljonus latu no finansējuma, kas paredzēts augstas klases sasniegumu sportam. Vēl no šīs apakšprogrammas tiks finansētas Latvijas Olimpiskās komitejas programmas miljona latu apmērā. No šīs apakšprogrammas rosināts segt izdevumus par Siguldas bobsleja un kamaniņu trases estakādes būvniecību 189 tūkstošus latu, kā arī 630 tūkstošus latu rosināts piešķirt, lai nodrošinātu valsts izlases komandu sporta spēlēs sagatavošanos un piedalīšanos Eiropas un pasaules čempionātu un Olimpisko spēļu atlases turnīros un finālsacensībās.

IZM tuvākajā laikā atbilstoši sanāksmē lemtajam sagatavos priekšlikumus sporta finansējuma sadalei šajās apakšprogrammās, kas pēc saskaņošanas ar komisijas locekļiem tiks iesniegti izskatīšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!