• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministre: Tiekoties ar Igaunijas iekšlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2009., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202305

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu

Vēl šajā numurā

18.12.2009., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministre: Tiekoties ar Igaunijas iekšlietu ministru

16.decembrī Latvijā ieradās Igaunijas iekšlietu ministrs Marko Pomerants ar delegāciju. Iekšlietu ministru tikšanās laikā apspriests, kā sarežģītās ekonomiskās situācijas apstākļos norit iekšlietu struktūru darba optimizācija, vienlaikus kā prioritāru saglabājot valstu iekšējo drošību. Sarunu laikā tika uzsvērts, ka finanšu krīzes izaicinājumi ir vieni no būtiskākajiem iekšlietu sistēmai, tika arī apspriesta nepieciešamība iekšlietu sistēmā saglabāt kvalificētus un pieredzes bagātus darbiniekus.

“Gan Latvijai, gan Igaunijai ir kopīgas problēmas vairākās jomās, piemēram, transportlīdzekļu rindas uz Krievijas robežas un personu imigrācija no trešajām valstīm. Šī tikšanās bija iespēja meklēt risinājumus minētajām problēmām. Turklāt ir vairākas jomas, kur Igaunija ir bijusi sekmīgāka, tāpēc jo īpaši vērtīgi bija uzzināt viņu pieredzi un līdzekļus, ar kādiem šie sasniegumi panākti. Šobrīd Igaunijā uz 1000 iedzīvotājiem ir 2,7 policisti, Latvijā – 4,5, tajā pašā laikā Igaunijā policistiem uzticas 80% iedzīvotāju. Šajā jomā Latvijai ir vēl daudz darba darāms. Igaunija, tāpat kā Latvija, tikko ir pabeigusi plašu iekšlietu sistēmas reformu, un bija vērtīgi uzzināt viņu pieredzi šajā jomā,” pēc tikšanās teica iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

“Mūsu kaimiņiem Igaunijā bija iespēja veikt strukturālo reformu lēni, pakāpeniski, laikā no 2007.gada līdz pat šai dienai. Latvijā to esam paveikuši nesalīdzināmi straujāk. Un tomēr – abās valstīs mēs sagaidām, ka reforma veicinās efektīvāku un racionālāku iekšlietu sistēmu darbu nākamajos gados,” norādīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Latvijas un Igaunijas puses diskutēja par praktiskiem pasākumiem, lai atvieglotu kaimiņvalstu pārrobežas sadarbību, veicinot operatīvo dienestu reaģēšanu ārkārtas situācijās un sniedzot palīdzību robežas otrā pusē. Sarunu gaitā tika panākta konceptuāla vienošanās precizēt robežšķērsošanas kārtību glābšanas dienestos strādājošajiem, kas veic savu darbu pierobežas teritorijās. Sarunu gaitā tika apspriesta nepieciešamība veidot aktīvākus kompensējošos mehānismus, nodrošinot nelegālās migrācijas apkarošanu. ES iekšējās robežās netiek veikta robežkontrole un arī uz Latvijas un Igaunijas starpvalstu robežas kontrole netiek īstenota, taču abu valstu pārstāvji pauda nepieciešamību aktīvāk veikt kopīgas patrulēšanas akcijas.

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!