• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Kopējās lauksaimniecības politikas pamatprincipiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2009., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202295

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Civilprocesa likumā

Vēl šajā numurā

18.12.2009., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Kopējās lauksaimniecības politikas pamatprincipiem

 Papildus 14.–16.decembra ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru diskusijai par Kopējo lauksaimniecības politikas (KLP) nākotni pēc 2013.gada notika arī atsevišķa līdzīgi domājošu 12 ES dalībvalstu ministru tikšanās, kurā tika apspriesti KLP nākotnes attīstības pamatprincipi. Klātesošo dalībvalstu starpā valdīja vienprātība jautājumā, ka KLP nākotnē jābalsta uz vienlīdzīgu attieksmi pret visu dalībvalstu lauksaimniekiem, galvenokārt norādot, ka tiešo maksājumu sistēmai jākļūst vienlīdzīgai.

Latvija sarunas laikā uzsvēra, ka KLP ir jābūt objektīvai un vienlīdzīgai pret visiem lauksaimniekiem, reģioniem un dalībvalstīm, kā arī jāpārskata tiešo maksājumu sadales principi, lai varētu nodrošināt dalībvalstu lauksaimniekiem vienlīdzīgus saimniekošanas apstākļus un vienlīdzīgu attieksmi pret tiem. Tas savukārt izdarāms, nosakot jaunus, pašreizējai situācijai atbilstošus politikas mērķus. KLP jāīsteno, balstoties uz jaunu, nediskriminējošu finansējuma sadali, kategoriski atsakoties no vēsturiskajiem finansējuma sadales kritērijiem.

Tikšanās laikā daudz uzmanības tika veltīts arī politikas otram pīlāram – lauku attīstībai, kas ir ļoti nozīmīga un neatņemama KLP sastāvdaļa arī pēc 2013.gada. Latvijai arī ir nepieņemami pastāvošie modulācijas (kas ir tiešo maksājumu pārnese uz lauku attīstību) principi.

Arī attiecībā uz Tirgus kopējās organizācijas pasākumiem Latvija uzsver nepieciešamību tos pārskatīt un atcelt pasākumus, kas traucē lauksaimnieciskās ražošanas virzību uz tirgu. Vienlaikus ir jāveido efektīvi tirgus radīto risku pārvaldības mehānismi jeb drošības tīkli, kas spētu reaģēt uz būtiskiem tirgus nestabilitātes gadījumiem.

Turpmākas diskusijas par KLP pēc 2013.gada līdzīgi domājošu valstu starpā norisināsies janvāra sākumā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!