• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par sociālās aprūpes jomā strādājošo atalgojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2009., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202214

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bezdarbnieku mikrofinansēšanas iespējām

Vēl šajā numurā

17.12.2009., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par sociālās aprūpes jomā strādājošo atalgojumu

 Lai iekļautos likuma “Par valsts budžetu 2010.gadam” valsts sociālās aprūpes centru darbinieku atlīdzības fondā, 16.decembrī labklājības ministrs Uldis Augulis ar nozares arodbiedrību pārstāvjiem vienojās par mēnešalgas likmes samazinājumu sociālajā jomā strādājošiem darbiniekiem vidēji par 7%.

U.Augulis skaidro: “Saskaņā ar pieņemto likumu atlīdzības fonda samazinājums vidēji labklājības nozarē 2010.gadā, salīdzinot ar 2009.gadu, plānots 20,22% apmērā. Lai gan atlīdzības fondu izdevumu samazinājums skar visas nozares institūcijas, valsts sociālās aprūpes centru darbinieku atlīdzības samazinājums kopš valsts budžeta fiskālās konsolidācijas pasākumu sākšanas ir zemākais labklājības nozarē. Šādā situācijā ceru uz sociālo darbinieku pārstāvju izpratni un aicinu atbalstīt mūsu vēlmi arī turpmāk saglabāt darba vietas pēc iespējas vairāk nozares darbiniekiem.”

16.decembrī, labklājības ministram U.Augulim tiekoties ar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) priekšsēdētāju V.Keri, Latvijas Valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrības (LVIPUFDA) priekšsēdētāju A.Jirgensonu un Latvijas Ārstniecības un aprūpes darbinieku arodsavienības (LAĀDA) priekšsēdētāju D.Brūveli, visas puses atbalstīja diferencētu pieeju nozarē strādājošo mēnešalgas likmes samazinājumam.

Tas nozīmē, ka 2010.gadā aprūpētāju mēnešalgas zemākā likme varētu tikt samazināta par 5% un nedrīkstētu būt zemāka par 190 latiem, sociālo aprūpētāju, sociālo rehabilitētāju mēnešalgas likme nedrīkstēs būt zemāka par 210 latiem, sociālo darbinieku mēnešalgas zemākā likme – 270 lati.

Savukārt sociālās sfēras ārstniecības personāla mēnešalgas zemākā likme, ievērojot 7% samazinājumu, svārstīsies no 220 latiem masieriem, fizioterapeitu un ergoterapeitu asistentiem līdz 370 latiem ārstiem.

Plānots, ka 18.decembrī varētu tikt parakstīta vienošanās par izmaiņām un papildinājumiem pie Ģenerālvienošanās starp Labklājības ministriju, LVSADA, LVIPUFDA, LAĀDA.

Lai nodrošinātu administratīvo izdevumu ekonomiju, turpinot 2009.gadā sāktās nozares strukturālās reformas un nozares politikas pārkārtošanos, ar 2010.gada 1.janvāri 33 Labklājības ministrijas pakļautībā esošie sociālās aprūpes centri tiek reorganizēti, tos apvienojot un izveidojot šādas Labklājības ministrijas pakļautībā esošas valsts pārvaldes iestādes:

• Valsts sociālās aprūpes centru

“Kurzeme”,

• Valsts sociālās aprūpes centru

“Latgale”,

• Valsts sociālās aprūpes centru

“Rīga”,

• Valsts sociālās aprūpes centru

“Vidzeme”,

• Valsts sociālās aprūpes centru

“Zemgale”.

Reorganizācijas rezultātā tiks optimizēts valsts resursu izlietojums, samazinot administratīvo aparātu un centralizējot administratīvās funkcijas, kā, piemēram, grāmatvedības, finanšu plānošanas, iepirkumu, personāla resursu un darba aizsardzības funkcijas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!