• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par konceptuālu vienošanos par Būvniecības likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2009., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202211

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par sociālās aprūpes jomā strādājošo atalgojumu

Vēl šajā numurā

17.12.2009., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par konceptuālu vienošanos par Būvniecības likumu

 Ekonomikas ministrija konceptuāli ir vienojusies ar Rīgas pilsētas būvvaldes speciālistiem, būvniecības nozares nevalstisko organizāciju un pašvaldību institūciju pārstāvjiem par jaunā Būvniecības likuma redakciju un sākusi likumprojekta pēdējo saskaņošanu, lai tuvākajā laikā to iesniegtu izskatīšanai Ministru kabinetā.

Likumprojekts paredz būtiski vienkāršot būvniecības procesu, atsakoties no nelietderīgu dokumentu gatavošanas un lēmumu pieņemšanas, un kā pamatdokumentu būvniecības ierosināšanai noteikt pirmsprojektu, no kura jau top skaidras paredzētās būves aprises un būvvaldei ir vieglāk izvērtēt tās atbilstību teritorijas plānojuma un apbūves noteikumu prasībām.

Jaunais būvniecības nozares attīstību regulējošais likums tiek izstrādāts ar mērķi maksimāli samazināt būvniecības procesam nepieciešamo laiku un resursus, kā arī nodrošināt investoru interešu aizsardzību, lai tādējādi pietuvotos Pasaules Bankas pētījumā “Doing business” ietvertajam Dānijas būvniecības saskaņošanas procedūru skaitam un patērētajam laikam.

Saskaņā ar minēto pētījumu oficiālās būvniecības saskaņošanas procedūras Rīgā vidēja lieluma noliktavas būvniecībai un tās pieslēgšanai komunikāciju tīkliem prasa 187 dienas, izpildot 25 dažādas procedūras. Dānijā būvniecības saskaņošanai jāveic 6 procedūras un saskaņošanu var veikt 69 dienās.

Kopš likuma izsludināšanas valsts sekretāru sanāksmē 2009.gada 3.septembrī Ekonomikas ministrija un Rīgas pilsētas būvvalde ir ieguldījusi lielu darbu likumprojekta pilnveidošanā, organizējot publiskas diskusijas par visiem likuma aspektiem, lai iespējami īsā laikā sagatavotu jaunu, situācijai atbilstošu Būvniecības likumu.

Šobrīd ministrija likumprojektu nosūtījusi pēdējai starpinstitūciju saskaņošanai, lai maksimāli īsā laikā to iesniegtu izskatīšanai Ministru kabineta sēdē. Paralēli vēl notiks sarunas ar Ārvalstu investoru padomi, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Latvijas Darba devēju organizāciju, lai jaunajā būvniecības procesa regulējumā tiktu novērstas visas investoriem neērtās birokrātiskās normas, vienlaikus saglabājot nosacījumus, kas ir nepieciešami, lai nodrošinātu būvju drošību un arhitektonisko kvalitāti.  

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!