• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par "Rail Baltica" projekta izpētes veikšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2009., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202212

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par zivju produkcijas importu no trešajām valstīm

Vēl šajā numurā

17.12.2009., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par “Rail Baltica” projekta izpētes veikšanu

 Satiksmes ministrijas (SM) vadībā izveidotā starptautiskā iepirkuma komisija 15.decembrī sākusi vērtēt desmit iesniegtos piedāvājumus par “Rail Baltica” projekta izpētes veikšanu.

Iepirkums lielu interesi izraisījis ārvalstu uzņēmumos, jo piedāvājumi saņemti no Spānijas, Lielbritānijas, Somijas, Francijas, Vācijas un, protams, arī no Latvijas uzņēmumiem.

Starptautiskā iepirkuma komisija, kurā ir pārstāvji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, cer darbu pabeigt līdz nākamā gada sākumam, kad arī tiks paziņots konkursa uzvarētājs. “Rail Baltica” projekta izpēte jāveic 10 mēnešu laikā no līguma noslēgšanas.

Pētījuma galvenie mērķi ir noskaidrot: vai atsevišķa 1435 mm platuma dzelzceļa līnija ir ekonomiski un finansiāli pamatota; vai ir izdevīgāk būvēt jaunu 1435 mm līniju paralēli blakus esošajai 1520 mm līnijai vai jaunu maršrutu; kādas izmaksas un kādi ieguvumi tiktu radīti katrai no iesaistītām valstīm; iespējamais projekta īstenošanas periods u.c. Atbildes uz šiem jautājumiem nodrošinās Baltijas valstu valdībām un Eiropas Savienībai visaptverošu un pamatotu bāzi turpmāko lēmumu pieņemšanai par detalizētiem tehniskiem pētījumiem nacionālā līmenī.

Tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrādes kopējās izmaksas plānotas aptuveni viens miljons eiro, un katra no Baltijas valstīm segs vienu trešo daļu no izdevumiem. “Rail Baltica” projekta izpēte ir iekļauta 2007.gada Eiropas transporta tīkla (TEN-T) programmā, ko apstiprinājusi Eiropas Komisija, piešķirot projekta īstenošanai līdzfinansējumu no TEN-T budžeta 50% apmērā. Projekta nacionālo līdzfinansējumu 50% apmērā paredzēts nodrošināt no katras valsts budžeta līdzekļiem.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!