• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par zivju produkcijas importu no trešajām valstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2009., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202210

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 15.decembrī

Vēl šajā numurā

17.12.2009., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par zivju produkcijas importu no trešajām valstīm

 Zemkopības ministrija (ZM) informē, ka saskaņā ar Padomes regulu (EK) Nr.1005/2008 no 2010.gada 1.janvāra Eiropas Kopienas teritorijā, arī Latvijā, būs aizliegts importēt no trešajām valstīm ievestus zivju produktus, kuriem nav pievienots Kopienas nozvejas sertifikāts, kas apliecina importējamo zivju izcelsmes legalitāti. Reeksporta gadījumā zivju produkcijai būs jāpievieno Kopienas reeksporta sertifikāts. Minētie noteikumi attiecas gan uz zvejas produktu importu pa sauszemi (autoceļiem un dzelzceļu), gan ostām un lidostām.

Regulas nosacījumi nacionālajos normatīvajos aktos ir ieviesti ar Ministru kabineta 2009.gada 2.jūnija noteikumu Nr.503 “Noteikumi par zivju izkraušanas kontroli un zivju tirdzniecības un transporta objektu, noliktavu un ražošanas telpu pārbaudi” 19.punktu. Saskaņā ar minēto normatīvo aktu zivju produkcijas importētājs trīs darba dienas pirms zivju produkcijas paredzamās ievešanas Latvijā Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldei (JIŪP) iesniedz trešās valsts kompetento iestāžu apstiprinātu nozvejas sertifikātu. Reeksporta gadījumā attiecīgi tiek iesniegts reeksporta sertifikāts.

Savukārt JIŪP būs jāveic nozvejas sertifikātā minētās informācijas pārbaude. Saskaņā ar nacionālajā līmenī noteiktajām procedūrām muitas atbildīgās amatpersonas ir tiesīgas neatļaut Latvijas teritorijā zivju produkcijas importu no trešās valsts, ja kravai nav iesniegts nozvejas sertifikāts, kā arī ja JIŪP ir aizliedzis importu uz aizdomu pamata, ka zivis iegūtas nelegāli.

Minētajai kārtībai pakļauti visi zivju produkti, kuri ir iekļauti kombinētās nomenklatūras 3.nodaļā un tarifa pozīcijās 1604 un 1605, kas aptver konservētus zivju produktus.

Eiropas Komisija jau ir veikusi konsultācijas un visus nepieciešamos priekšdarbus, lai trešo valstu kompetentās institūcijas varētu organizēt nepieciešamo nozvejas sertifikātu izsniegšanu zivju produkcijai, kuru plāno ievest Eiropas Savienībā.

Plānots, ka jaunā kārtība, kas paredzēta zvejas produktu apritē, neradīs būtiskus šķēršļus vai neparedzētas grūtības zivju un to produktu tirdzniecībā Kopienas teritorijā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!