• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par šajā gadā Eiropas Savienībā paveikto. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2009., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202125

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krievijas Revīzijas palātas priekšsēdētāja vizīti

Vēl šajā numurā

16.12.2009., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par šajā gadā Eiropas Savienībā paveikto

 Eiropas Komisija izveidojusi kārtējo multimediālo gadagrāmatu, kurā stāstīts par dažiem svarīgākajiem Eiropas Savienības sasniegumiem aizvadītajā gadā.

Gadagrāmatā apkopoti vairāki veiksmes stāsti par to, kā Eiropas Savienības rīcība nesusi konkrētus rezultātus pilsoņiem. Tie vēstī par dažādiem tematiem, ieskaitot pētījumus par jaunām metodēm iegūtās plānprātības ārstēšanai un pasākumus ekonomikas krīzes seku mazināšanai.

 “Gadagrāmatā raksturotie piemēri skaidri apliecina, ka ES daudz dara, lai uzlabotu mūsu – pilsoņu, patērētāju un darbinieku – ikdienas dzīvi,” sacīja Komisijas priekšsēdētāja vietniece, par iestāžu attiecībām un komunikācijas stratēģiju atbildīgā komisāre Margota Vallstrēma.

Šogad izraudzītie desmit temati ir šādi.

• Virzība uz ekonomikas atveseļošanu. Lai ekonomiku atkal ievirzītu sliedēs un lai aizsargātu pilsoņus, Eiropas Savienība un dalībvalstis piesaistījušas ievērojamus resursus.

• Lētāki sakari. Eiropas Savienības centieni nodrošināt mazākas mobilo sakaru izmaksas un lētākus savienojumus vainagojušies ar to, ka eiropieši var sazināties vieglāk un lētāk.

• Resursu apvienošana iegūtās plānprātības ārstēšanai. ES, ieguldot divus miljardus eiro inovatīvu zāļu iniciatīvā, panākusi, ka nozare un akadēmiskie spēki kopā, izmantojot jaunas zinātnes atziņas, īsā laikā spēj izstrādāt jaunas zāles.

• Klimata pārmaiņu mazināšana. ES panākusi, ka, nospiežot vien elektrības slēdzi, novērsta 32 miljonu tonnu CO2 emisija.

• Cīņa pret badu pasaules nabadzīgākajās valstīs. 2009.gadā, atvēlot pārtikas mehānismam miljardu eiro, ES visā pasaulē mazinājusi nabadzību un badu.

• Rūpes par vidi. Lai rūpētos par vides tīrību, ES ieviesusi jaunus noteikumus, kā samazināt kaitīgu piesārņotāju izplūdi no degvielas un pesticīdiem.

• Eiropas atjaunošana pēc katastrofām. ES valstis steidzami rīkojušās, atbalstot cita citu un nosūtot palīdzību uz dabas katastrofu skartajiem rajoniem, piemēram, kad 2009.gadā Abruci notika zemestrīce.

• Vislabākā cenas un vērtības attiecība banku klientiem. ES izveidojusi vienoto tirgu, no kura iegūst kā iedzīvotāji, tā uzņēmumi; tagad tā gādā par to, lai banku darījumi ar klientiem būtu godīgi.

• Dzīvnieku aizsardzība uz sauszemes un okeānos. ES noteikusi, ka nav likumīgi laist tirgū izstrādājumus, kas iegūti no roņveidīgajiem, un ierosinājusi jaunu rīcības plānu haizivju saglabāšanai.

• Iepirkšanās tiešsaistē bez raizēm. ES vērsusies pret tīmekļa vietnēm, kuras nav nodrošinājušas patērētājiem tiesības, kas paredzētas ES tiesību aktos.

Drīzumā brošūra būs lasāma arī iespiestā veidā 22 Eiropas Savienības oficiālajās valodās.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!