• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par izmaiņām izdienas pensiju izmaksas kārtībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2009., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202063

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Pat tikšanos ar starptautiskajiem investoriem

Vēl šajā numurā

15.12.2009., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par izmaiņām izdienas pensiju izmaksas kārtībā

 10.decembrī aizsardzības ministrs Imants Lieģis tikās ar Latviešu virsnieku apvienības, Latvijas Rezerves virsnieku asociācijas, Latviešu strēlnieku apvienības, Latvijas Aizsardzības spēku apvienības un Latvijas Ģenerāļu kluba pārstāvjiem, lai skaidrotu gaidāmās izmaiņas izdienas pensiju izmaksas kārtībā.

Līdz šim izdienas pensijas tika maksātas uz priekšu, proti, mēneša sākumā par kārtējo mēnesi. Šā iemesla dēļ bieži bija jāveic izmaksātās izdienas pensijas pārrēķins, jo bija veikta vai nu tās pārmaksa, vai arī tā nebija izmaksāta pilnā apmērā. Lai atrisinātu šīs nepilnības, nekļūdīgi noteiktu izdienas pensijas apmēru un veiktu precīzu tās izmaksu, Aizsardzības ministrija pieņēma lēmumu mainīt izdienas pensijas izmaksas kārtību, nosakot, ka turpmāk izdienas pensija tiks izmaksāta par iepriekšējo mēnesi.

Tikšanās laikā I.Lieģis uzsvēra, ka ir svarīgi šādus būtiskus jautājumus apspriest klātienē, iesaistītajām pusēm sniedzot vispusīgu un izsmeļošu skaidrojumu par pieņemtā lēmuma iemesliem. I.Lieģis bija pārliecināts, ka jaunā kārtība taupīs izdienas pensiju saņēmēju laiku, kas iepriekš bija jātērē, informējot Aizsardzības ministriju par tiem apstākļiem, kas ietekmējuši izdienas pensijas apmēra noteikšanu.

Izprotot problēmas, kuras varētu izraisīt jaunā izdienas pensijas izmaksas kārtība, aizsardzības ministrs licis līdz 2010.gada 10.janvārim nodrošināt 50% janvāra izdienas pensijas izmaksu militārajiem pensionāriem, bet līdz 2010.gada 10.februārim izmaksāt atlikušos 50% janvāra izdienas pensijas. Aizsardzības ministrija ir laikus brīdinājusi izdienas pensiju saņēmējus par izdienas pensiju izmaksas datumu maiņu.

Tikšanās laikā pārrunāja arī citus ar karavīru atalgojumu un sociālajām garantijām saistītus jautājumus.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!