• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomikas ministra darba vizīti Gruzijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2009., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201922

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vides ministra darba vizīti Armēnijā

Vēl šajā numurā

11.12.2009., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomikas ministra darba vizīti Gruzijā

Ekonomikas ministrs Artis Kampars pēc vizītes Gruzijā uzsvēris, ka Gruzijā no uzņēmēju puses bijusi liela interese par iespējamo sadarbību ar Latvijas uzņēmējiem, kas dod pamatotas cerības uz vēl ciešāku ekonomisko sadarbību starp abām valstīm. Ministrs atzina, ka pēc Valsts prezidenta vizītes visaugstākajā līmenī un abiem biznesa forumiem izaugsmes perspektīvas Gruzijā sagaida Latvijas pārtikas produktu eksports.

Gruzijas vizītes laikā notika divi Latvijas–Gruzijas biznesa forumi un abos Gruzijas uzņēmēji izrādīja lielu interesi par iespējamām sadarbības iespējām ar Latvijas uzņēmējiem. Nešaubos, ka šo forumu laikā daudzi abu valstu uzņēmēji atrada kopēju valodu, liekot pamatus jauniem sadarbības projektiem, kas stiprinās ekonomikas atveseļošanos un izaugsmi abās valstīs,” uzsvēra A.Kampars, piebilstot, ka Latvijas delegācijā bija pārstāvēti uzņēmēji ne tikai no pārtikas ražošanas nozares, bet arī būvniecības, būvmateriālu ražošanas, kokapstrādes, enerģētikas, metālapstrādes, transporta un loģistikas, IT un telekomunikācijas, izglītības, farmācijas un medicīnas, tūrisma u.c. nozarēm, kurām arī pastāv iespējas veidot veiksmīgus sadarbības projektus ar Gruzijas uzņēmējiem.

Otrdien, 8.decembrī, A.Kampars piedalījās Latvijas un Gruzijas biznesa forumā autonomās Adžārijas Republikas galvaspilsētā Batumi. Forumā piedalījās ap 60 Latvijas un vairāki desmiti Gruzijas uzņēmēju.

Turpinot vizīti, 8.decembrī Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi A.Kampars tikās ar Gruzijas ekonomiskās attīstības ministru Zurabu Pololikašvili. Tikšanās laikā ministri pārrunāja divpusējās ekonomiskās sadarbības jautājumus un iespējas veicināt turpmāko sadarbību abu valstu starpā. A.Kampars izteica atzinību par Gruzijas spēju strauji atkopties pēc militārā konflikta ar Krieviju pagājušajā gadā.

Līdzšinējā divpusējā sadarbība ir attīstījusies veiksmīgi, tomēr mums vēl ir liels potenciāls sadarbības paplašināšanai. Uzskatu, ka Latvijas Valsts prezidenta vizīte dos tam papildu impulsu,” tikšanās laikā uzsvēra A.Kampars.

Pēc tikšanās abi ministri parakstīja Latvijas Republikas valdības un Gruzijas valdības līgumu par sadarbību informācijas tehnoloģiju jomā, kas paredz veicināt divpusējo sadarbību informācijas, komunikāciju, e-pārvaldes jomā, kā arī paredz attīstīt sadarbību informācijas tehnoloģiju sistēmu, produktu un pakalpojumu standartizācijā, kopīgu uzņēmumu informācijas tehnoloģiju jomā izveidošanas veicināšanu u.c. sadarbības veicināšanu informācijas tehnoloģiju jomā.

Vizītes nobeigumā Gruzijā A.Kampars piedalījās Gruzijas un Latvijas biznesa forumā Tbilisi, kuru atklāja abu valstu prezidenti. Forumā piedalījās plaša – ap 200 Latvijas un Gruzijas uzņēmēju – delegācija, kas, pēc ministra vārdiem, ir skaidrs apliecinājums Gruzijas uzņēmēju interesei par sadarbību ar Latviju un paver jaunas eksporta iespējas Latvijas uzņēmējiem. Foruma laikā Latvijas un Gruzijas ekonomikas ministri apmeklēja Latvijas pārtikas ražotāju degustācijas stendu, kurā Gruzijas ekonomikas attīstības ministrs atzinīgi novērtēja Latvijas pārtikas ražotāju izstrādājumus. Ar Latvijas delegācijas gādību tika sagatavota īpaša dāvana Gruzijas prezidentam – grozs ar Latvijas pārtikas ražotāju veltēm: “Lāču” maizi, Latvijas Melno balzamu, “Pure Chocolate” un “Laima” konfektēm utt.

No 8.līdz 11.decembrim ekonomikas ministrs Artis Kampars devies darba vizītē uz Gruziju un Armēniju Latvijas Republikas Valsts prezidenta Valda Zatlera valstsvizītes ietvaros. Vizītē līdzi devās arī vairāk nekā 60 Latvijas uzņēmēju delegācija no tādām nozarēm kā būvniecība, būvmateriālu ražošana, kokapstrāde, enerģētika, metālapstrāde, transports un loģistika, IT un telekomunikācijas, izglītība, pārtikas ražošana, farmācija un medicīna, tūrisms u.c.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!