• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par strukturālajām reformām veselības aprūpes sistēmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2009., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201752

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par pacientu iemaksām par veselības aprūpes pakalpojumiem

Vēl šajā numurā

09.12.2009., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par strukturālajām reformām veselības aprūpes sistēmā

Turpinot strukturālās reformas veselības aprūpes nozarē, veselības ministre Baiba Rozentāle uzdevusi Veselības ministrijas valsts sekretāram un kapitāldaļu turētājam Armandam Ploriņam izvērtēt iespēju un vēl šajā gadā samazināt specializēto psihoneiroloģisko slimnīcu valdes locekļu skaitu no trim līdz diviem, kas dotu ietaupījumu ārstniecības iestāžu budžetā.

Veselības ministre uzskata: “Valdes locekļu skaita samazinājums valsts kapitālsabiedrību valdēs uzskatāms par strukturālo reformu turpinājumu, kas vērsts uz efektīvāku valsts budžeta līdzekļu izlietojumu. Vienkāršota pārvaldes struktūra, uz pusi samazināts darbinieku skaitu, precīzi definēts ārstniecības iestāžu statuss un tajās pieejamais veselības aprūpes pakalpojumu klāsts. Paveikto atzinīgi ir novērtējuši gan Pasaules Bankas, gan Starptautiskā Valūtas fonda eksperti. Taču vēlos uzsvērt, ka veselības nozarē strukturālajām reformām jāturpinās un tas arī tiek darīts.”

Lai arī sākotnēji strukturālās reformas tika uzņemtas neviennozīmīgi, šobrīd attieksme pret tām ir mainījusies. Arī pēdējā tikšanās reizē ar Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem, kas notika 25.novembrī, tika uzsvērts, ka reformas devušas uzlabojumus veselības aprūpes sistēmas sakārtošanā un pakalpojumu pieejamībā.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!