• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta valstsvizītēm Gruzijā un Armēnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2009., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201690

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Krievijas tautai sakarā ar ugunsgrēku Permā

Vēl šajā numurā

08.12.2009., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta valstsvizītēm Gruzijā un Armēnijā

Vakar, 7.decembra pievakarē, Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere devās valstsvizītēs uz divām Kaukāza valstīm: no 8. līdz 9.decembrim – Gruzijas Republikā, no 9. līdz 11.decembrim – Armēnijas Republikā.

Valstsvizīti Gruzijā Valsts prezidents sāks ar Batumi pilsētas apmeklējumu, kur tiksies ar Adžārijas autonomās republikas valdības vadītāju Levanu Varšalomidzi un iepazīsies ar Batumi pilsētu. Pēc tam V.Zatlers ar kundzi dosies uz Tbilisi, kur pēc oficiālās sagaidīšanas ceremonijas Valsts prezidentam plānota tikšanās ar Gruzijas Republikas prezidentu Mihailu Saakašvili, pēc tam sekos abu valstu delegāciju sarunas un valstu vadītāju kopīgā preses konference.

Šajā dienā abu valstu prezidenti piedalīsies Gruzijas un Latvijas biznesa forumā, kur Latvijas Valsts prezidents teiks uzrunu. Dienas beigās Valsts prezidentam plānota tikšanās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Davidu Bakradzi un dalība Gruzijas Republikas prezidenta un Sandras Relofas kundzes rīkotajās oficiālajās valsts vakariņās.

Vizītes otrajā dienā Valsts prezidents tiksies ar Gruzijas premjerministru Niku Gilauri, kā arī apskatīs vienu no lielākajiem Latvijas investīciju projektiem Gruzijā, uzbūvēto “Pixel” ēku. Savukārt vizītes nobeigumā viesosies Latvijas vēstniecībā un aprunāsies ar latviešu kopienas pārstāvjiem Gruzijā.

Valsts prezidents valstsvizīti Armēnijā sāks 9.decembra vakarā ar koncerta apmeklējumu, kas rīkots par godu seno armēņu manuskriptu institūta “Matenadarana” izveidošanas 50.gadadienai. Nākamajā vizītes dienā notiks Valsts prezidenta un Lilitas Zatleres oficiālā sagaidīšanas ceremonija Armēnijas Republikas prezidenta pilī, pēc kuras būs V.Zatlera un Armēnijas prezidenta Serža Sarksjana divpusējā tikšanās un arī delegāciju sarunas. Pirms abu valstu prezidentu kopīgās preses konferences viņi piedalīsies arī starpvalstu līgumu parakstīšanā. Dienas izskaņā Valsts prezidents ar kundzi apmeklēs Armēnijas Republikas prezidenta un Ritas Sarksjanas kundzes rīkotās oficiālās vakariņas.

Viesojoties Armēnijā, Valsts prezidentam paredzētas arī tikšanās ar Armēnijas Nacionālās asamblejas priekšsēdētāju Hoviku Abrahamjanu, Armēnijas premjerministru Tigranu Sarksjanu, Armēnijas apustuliskās baznīcas katolikosu Karekinu II un Erevānas pilsētas mēru Gagiku Beglarjanu. Valsts prezidents piedalīsies arī Armēnijas un Latvijas biznesa foruma noslēgumā, kā arī tiksies ar Latvijas uzņēmēju delegāciju.

Vizītes laikā Valsts prezidents apmeklēs Armēņu genocīda upuru memoriālu, kur notiks vainaga nolikšanas ceremonija, bet pēc tam paredzēta viesošanās Armēņu genocīda muzejā un kociņu stādīšana Goda viesu alejā. Prezidents viesosies arī Erevānas Valsts universitātē, kur uzrunās studentus un mācībspēkus, un apskatīs seno armēņu manuskriptu institūtu “Matenadaranu”, Centrālo katedrāli un Bagātību krātuvi.

Ar Valsts prezidentu valstsvizītē oficiālajā delegācijā kopā dosies arī ekonomikas ministrs Artis Kampars, iekšlietu ministre Linda Mūrniece, vides ministrs Raimonds Vējonis, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis, kā arī Valsts prezidenta kancelejas pārstāvji.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!