• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gruzijas un Ukrainas sadarbību ar NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2009., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201688

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas lauksaimniecības ministru tikšanos

Vēl šajā numurā

08.12.2009., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gruzijas un Ukrainas sadarbību ar NATO

NATO ārlietu ministru tikšanās ietvaros Briselē 3.decembrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalījās NATO un Gruzijas komisijas sanāksmē, kurā alianses dalībvalstu ārlietu ministri kopā ar Gruzijas ārlietu ministru Grigolu Vašadzi pārrunāja Gruzijas eiroatlantiskās integrācijas un reformu progresu.

Ārlietu ministrs M.Riekstiņš uzsvēra, ka NATO un Gruzijas komisija un ikgadējā nacionālā programma (ANP – Annual National Programme) ir būtiski instrumenti, lai palīdzētu Gruzijas ceļā uz dalību NATO aliansē. M.Riekstiņš novērtēja Gruzijas paveikto politisko un aizsardzības sektora reformu ziņā, vienlaikus aicinot Gruziju ņemt vērā ikgadējās nacionālās programmas izvērtējuma dokumentā norādītās rekomendācijas un turpināt reformas, tostarp vēlēšanu jomā.

NATO dalībvalstu ārlietu ministri atzinīgi novērtēja Gruzijas lēmumu būtiski palielināt savu iesaisti Afganistānā. “Šāds Gruzijas lēmums pilnībā saskan ar NATO izvirzītajām prioritātēm un demonstrē Gruzijas ieguldījumu alianses kopīgajos starptautiskajos miera uzturēšanas centienos,” norādīja M.Riekstiņš.

Pārrunājot reģionālās drošības jautājumus, Latvijas ārlietu ministrs atzīmēja Gruzijas atvērtību pilnai sadarbībai ar ES, ANO, EDSO, Eiropas Padomi, kā arī citām starptautiskajām organizācijām. Tāpat M.Riekstiņš uzsvēra, ka starptautiskajai sabiedrībai ir jāmeklē iespējamie risinājumi, lai mainītu nepieņemamo situāciju, ka starptautiskajiem novērotājiem netiek nodrošināta piekļuve visai Gruzijas teritorijai.

M.Riekstiņš aktualizēja arī jautājumu par NATO sakaru un informācijas biroja izveidi Tbilisi, par ko alianses ārlietu ministri vienojās pagājušā gada sanāksmē. Ņemot vērā, ka Latvija pilda NATO kontaktvēstniecības funkcijas Gruzijā, M.Riekstiņš uzsvēra, ka Latvija turpinās atbalstīt Gruzijas reformu centienus un palīdzēt aliansei tās sadarbībā ar Gruzijas institūcijām un informācijas nodrošināšanā.

NATO ārlietu ministru sanāksmes pirmajā dienā norisinājās arī NATO un Ukrainas komisijas sanāksme ar Ukrainas ārlietu ministra Petro Porošenko piedalīšanos. Sanāksmes laikā tika izvērtētas Ukrainas valdības īstenotās reformas un pirmās ikgadējās nacionālās programmas izpilde. NATO ārlietu ministri pateicās Ukrainai par tās būtisko ieguldījumu alianses kopīgajās starptautiskajās operācijās un misijās. “Ukraina ir vienīgā NATO partnervalsts, kas sniedz ieguldījumu gandrīz visās NATO operācijās, tādējādi apliecinot savus eiroatlantiskās integrācijas centienus,” atzīmēja M.Riekstiņš. Ministri pārrunāja arī eiroatlantiskās un reģionālās drošības jautājumus.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!