• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas lauksaimniecības ministru tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.2009., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201578

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Piedaloties EDSO ārlietu ministru sanāksmē Atēnās

Vēl šajā numurā

04.12.2009., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas lauksaimniecības ministru tikšanos

3.decembrī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Baltkrievijas lauksaimniecības un pārtikas ministru Semjonu Šapiro, Igaunijas lauksaimniecības ministru Heliru Valdoru Sēderu un Lietuvas lauksaimniecības viceministru Edvardu Raugalu.

Ministri bija vienisprātis, ka visas četras valstis ir ieinteresētas veidot lauksaimniecības produktu pārstrādi un tirdzniecību uz savstarpēji izdevīgiem nosacījumiem. Gan Latvijai, gan Lietuvai, gan Igaunijai un Baltkrievijai ir līdzīgas intereses austrumu reģiona tirgū. “Un, savstarpēji sadarbojoties, tā vēl vairāk veicināsim gan lauksaimniecības produktu pārstrādes attīstību, gan arī eksporta iespējas. Tas šajā smagajā ekonomiskajā situācijā ir nozīmīgs faktors visām četrām valstīm,” uzsvēra J.Dūklavs. Savukārt Baltkrievijai ir īpaši svarīgi nodrošināt tehnikas sertificēšanu atbilstoši ES prasībām, jo tas ir būtiski valstīm, uz kurām šī tehnika tiek eksportēta, tostarp arī uz Latviju, Igauniju un Lietuvu.

Četru kaimiņvalstu nozares augstākās amatpersonas apmainījās arī ar viedokļiem par dažādām lauksaimniecības politiskajām aktualitātēm, diskutēja par kooperācijas iespējām lauksaimniecības produkcijas ražošanā, investīciju piesaisti un jauno tehnoloģiju ieviešanu nozarē. Ministri vienojās, ka jāveido ciešāka sadarbība ne vien lauksaimniecības politikas jomā, bet arī jāizvērš plašāka praktiskā sadarbība starp lauksaimniekiem, ražotājiem un sabiedriskajām organizācijām. Latvija kaimiņvalstīm piedāvāja palīdzību ciltsdarba jomā, attīstot un uzlabojot ģenētisko materiālu lopkopībā.

Pēcpusdienā ministri apmeklēja piena lopkopības saimniecību “Vītoliņi” Kauguros, Beverīnas novadā, tikās ar Valmieras domes priekšsēdētāju Inesi Boķi, Ziemeļvidzemes reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītāju Jāni Brenguli un Vidzemes agroekonomiskās kooperatīvās sabiedrības priekšsēdētāju Induli Jansonu. Darba vizītes pirmo dienu noslēdza akciju sabiedrības “Ruks Cēsu gaļas kombināts” apmeklējums, iepazīšanās ar tā darbību, kā arī tikšanās ar uzņēmuma vadību.

Šodien ministri parakstīts memorandu par sadarbību lauksaimniecībā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!