• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Maltas premjerministra darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2009., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201490

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zviedrijas Centrālās bankas pārstāvju vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

03.12.2009., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 Par Maltas premjerministra vizīti Latvijā

 

1.JPG (15731 bytes)
Vakar, 2.decembrī, Rīgā darba vizītē uzturējās Maltas premjerministrs Lorenss Gondzi. Viņš tikās ar Latvijas Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (attēlā) un pārrunāja abu valstu divpusējo attiecību turpmāko attīstību. Maltas premjerministrs arī informēja par vienu no Maltas aktuālākajiem jautājumiem – migrāciju, uzsverot, ka tā ir visas Eiropas problēma. Savukārt Valdis Dombrovskis izteica atbalstu centieniem novērst nelegālo imigrāciju Eiropas Savienībā. Pēc tikšanās Lorenss Gondzi piedalījās Latvijas valdības vadītāja rīkotajās darba pusdienās
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

2.decembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Maltas premjerministru Lorensu Gondzi (attēlā) viņa darba vizītes Latvijā ietvaros un pārrunāja abu valstu ekonomiskās, divpusējās attiecības, kā arī migrācijas, klimata pārmaiņu un citus ES aktuālos darba kārtības jautājumus.

Tikšanās sākumā abas puses atzina ļoti labās divpusējās attiecības. Ministru prezidents V.Dombrovskis apsveica Maltas premjerministru ar ES vienošanos par Eiropas Patvēruma atbalsta biroja mītnes izvietošanu Maltā. Biroja mērķis būs atvieglot, koordinēt un stiprināt dalībvalstu praktisko sadarbību patvēruma jomā, kā arī sniegt ieguldījumu Kopējās Eiropas patvēruma sistēmas labākā īstenošanā.

Latvijas valdības vadītājs aicināja Maltu atbalstīt Latvijas plānoto kandidatūru uz Eiropas Elektrisko komunikāciju regulatoru iestādes sekretariāta izvietošanu Latvijā. Tuvāko mēnešu laikā ES Padome izsludinās pieteikšanos uz šā sekretariāta izvietošanu.

Viesis informēja par vienu no Maltas aktuālākajiem problēmjautājumiem – migrāciju. Viņš uzsvēra, ka tā nav tikai Maltas, bet visas Eiropas problēma. Tādēļ Eiropadomē tika panākta vienošanās par t.s. Maltas pilotprojektu jeb iespējām ES dalībvalstīm uzņemt trešo valstu patvēruma meklētājus pēc dalībvalstu brīvprātības principa. Latvijas premjerministrs atbalsta centienus novērst nelegālo imigrāciju ES.

Abu valstu premjerministri pārrunāja arī vienu no aktuālākajiem ES darba kārtības jautājumiem – klimata pārmaiņas saistībā ar plānotās vienošanās panākšanu ANO Klimata pārmaiņu konferencē Kopenhāgenā.

Abu valstu valdību vadītāji pārrunāja nepieciešamību stiprināt Latvijas un Maltas sadarbību ekonomikā un tūrismā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!