• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Atklājot Baltijas valstu un Spānijas drošības politikas semināru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2009., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201422

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Apmeklējot "NP Properties" industriālo parku

Vēl šajā numurā

02.12.2009., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Atklājot Baltijas valstu un Spānijas drošības politikas semināru

 

1.decembrī aizsardzības ministrs Imants Lieģis atklāja pirmo Baltijas valstu un Spānijas semināru, kas veltīts starptautiskās drošības politikas jautājumiem.

Atklāšanas runā aizsardzības ministrs uzsvēra, ka NATO dalībvalstīm ir svarīgi regulāri tikties un apmainīties viedokļiem par starptautiskās drošības politikas aktualitātēm. “Lai arī turpmāk alianse saglabātu savu ietekmi starptautiskajā politikā, tās dalībvalstīm nepieciešama kopīga izpratne par 21.gadsimta drošības izaicinājumiem,” norādīja aizsardzības ministrs Imants Lieģis.

Aizsardzības ministrs raksturoja drošības situāciju Afganistānā un Latvijas ieguldījumu alianses operācijās, kā arī informēja klātesošos par Latvijas aizsardzības nozares budžeta izdevumiem 2010.gadā un plānotajām prioritātēm. I.Lieģis pateicās Spānijai par līdzdalību Baltijas gaisa telpas patrulēšanas operācijā.

Diskusijā par NATO izaicinājumiem 21.gadsimtā, jauno NATO stratēģisko koncepciju, Spānijas Eiropas Savienības prezidentūras prioritātēm drošības un aizsardzības jomā, kā arī par sadarbību ar NATO un Eiropas Savienības partneriem piedalījās Latvijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts, Igaunijas, Lietuvas un Spānijas aizsardzības ministriju, ārlietu ministriju un pētniecības institūtu speciālisti.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!