• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Apmeklējot "NP Properties" industriālo parku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2009., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties atvaļinājumā un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājam

Vēl šajā numurā

02.12.2009., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Apmeklējot “NP Properties” industriālo parku

 

Latvijas ekonomikas nākotne ir ārējos tirgos konkurētspējīgi uzņēmumi, kas specializējušies šauras nišas produktu ražošanā ar augstu pievienoto vērtību. Tā diskusijā ar “NP Properties” industriālo parku uzņēmumiem atzina ekonomikas ministrs Artis Kampars, ko apliecināja arī klātesošie uzņēmumi.

Vizītes “NP Properties” laikā ekonomikas ministrs tikās ar industriālā parka vadību, ražotājiem – “Kwintet Production”, “Accenta”, “Madara Cosmetics”, “Smurfit Kappa Baltic”, “Pharmidea”, “PPE Serviss”, “PET Baltija” un uzņēmumu “Xnet”.

Artis Kampars: “Mūsu nākotne ir nišas produkti ar augstu pievienoto vērtību, kāds savulaik, piemēram, bija “Minox” fotoaparāts. Tāpēc man ir patiess gandarījums par jums – jums katram ir savs veiksmes stāsts, kas ļāvis ekonomikas lejupslīdes apstākļos pārorientēties un atrast vai nostiprināt savu nišu tirgū. Piemēram, “Madara Cosmetics”, kas specializējusies biokosmētikā. “Pharmidea”, kas izgudrojuši pretvēža preparātus un tos 100% eksportē uz ārzemēm. “PPE Serviss”, kas ražo unikālās ekoloģiskās produktu etiķešu līmes. Šie visi uzņēmumi ir ar augstu konkurētspēju, pateicoties saviem inovatīvajiem produktiem. Katrs šāds veiksmes stāsts ir kā maza uzvara lielajā kaujā, kas motivē arī citus uzņēmumus nepadoties.”

“NP Properties” industriālo parku uzņēmumi, kas piedalījās diskusijā ar ekonomikas ministru, ir vēlreiz apliecinājums ekonomikas atveseļošanas plānā noteiktajām prioritātēm – konkurētspējīgi nišas uzņēmumi, galvenokārt rūpniecības, ar augstu eksporta potenciālu. Šo uzņēmumu paraugi arī liecina, ka ātrāk no ekonomikas krīzes radītajām sekām spēj atgūties tieši tie uzņēmumi, kas orientējas uz ārvalstu tirgiem, piedāvājot preces vai pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību.

Šī ir pirmā ministra vizīte kādā no industriālajiem parkiem Latvijā. Ekonomikas ministrs atzinīgi novērtēja, cik daudz inovatīvu uzņēmumu ar labām biznesa idejām tajā darbojas vienkopus.

Līdz ar šo vizīti “NP Properties” industriālajā parkā ekonomikas ministrs turpina jau uzsākto tradīciju – regulāras tikšanās ar uzņēmumiem, lai klātienē tos informētu par aktualitātēm ekonomikā, atbalsta mehānismiem uzņēmējdarbībā un uzņēmēju ieguvumiem no tiem, kā arī diskutētu ar uzņēmējiem par iespējām arī ekonomiskās lejupslīdes apstākļos veiksmīgi attīstīties.

Tikšanās ar industriālo parku vadību un uzņēmumiem ir Rīgā pirmais šāda veida pasākums ministra A.Kampara vizīšu ciklā. Līdz šim viņš ir bijis vairākās reģionālās vizītēs Liepājā, Jelgavā, Lielplatonē, Līvānos, Jēkabpilī, Suntažos, Ropažos, Līgatnē un Valmierā.

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!