• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2009. gada 19. novembra sēdes stenogramma (nobeigums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2009., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201322

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde

Vēl šajā numurā

01.12.2009., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2009. gada 19. novembra sēdes stenogramma (nobeigums)

 

Stenogramma — Saeimas Kancelejas stenogrammu nodaļas redakcijā

 

Stenogrammas nobeigums. Sākums — Saeimas materiālu 75. laidienā (“LV”, Nr.186, 26.11.2009.)

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu bērniem””, pirmais lasījums.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vārdā – deputāte Ingrīda Circene.

 

I.Circene (frakcija “Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu “Grozījumi likumā “Par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu bērniem””. Dokuments Nr.4969.

Šis likumprojekts paredz atjaunot normas, kas nosaka uzvedības ierobežojumus, kā arī paredz iespēju ārstēt bērnus no alkoholisma, kaut arī vecāki tam nepiekrīt, kā arī vēl vairākus citus būtiskus priekšlikumus, kas uzlabo šā likuma saturu.

Mūsu komisija pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja šo likumprojektu, un es lūdzu arī jūs, Saeimu, to atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu bērniem”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

I.Circene.

3.decembris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Circene.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Likumprojekts “Grozījumi Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā”, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Miroslavs Mitrofanovs.

 

M.Mitrofanovs (PCTVL frakcija).

Labdien, godātie kolēģi! Izskatīsim likumprojektu ar numuru 4972 pirmajā lasījumā.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija izskatīja šo Finanšu ministrijas sagatavoto un valdībā akceptēto likumprojektu un konceptuāli to atbalstīja.

Likumprojekts “Grozījumi Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā” paredz dažāda rakstura izmaiņas, vairākums no kurām var sekmēt valsts institūciju kontroles darbību pilnveidošanu apdrošināšanas jomā vai patērētāju tiesību labāku aizsardzību. Savukārt termiņš, līdz kuram būtu vēlams pieņemt šo likumprojektu galīgajā lasījumā, ir saistīts galvenokārt ar apdrošināšanas garantijas fonda palielināšanu.

Eiropas Komisija paziņoja par jaunajiem paaugstinātajiem apdrošināšanas garantijas fonda minimālā lieluma apmēriem, un dalībvalstīm ir pienākums tos ieviest normatīvajos aktos līdz 2010.gada 1.janvārim.

Sakarā ar šo īso termiņu es lūdzu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā šim likumprojektam piešķirt steidzamību.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli vispirms mums ir jābalso par steidzamību. Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījumi Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret un atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

M.Mitrofanovs.

Cienījamie kolēģi! Komisijas vārdā lūdzu atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 87, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

M.Mitrofanovs.

Ierosinu noteikt, ka 24.novembris ir priekšlikumu iesniegšanas termiņš, bet otrajā lasījumā likumprojektu izskatīt 10.decembrī.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Pārapdrošināšanas likumā”, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Miroslavs Mitrofanovs.

 

M.Mitrofanovs (PCTVL frakcija).

Cienījamie kolēģi! Izskatīsim dokumentu Nr.4975 pirmajā lasījumā. Pēc savas būtības šis likumprojekts ir līdzīgs iepriekšējam likumprojektam, kuru mēs jau tikko atbalstījām pirmajā lasījumā. Tur bija runa par izmaiņām apdrošināšanas jomā, bet tagad mēs apspriežam līdzīgas reformas, kas ir paredzētas pārapdrošināšanas jomā.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija konceptuāli atbalstīja attiecīgo likumprojektu un lūdz piešķirt tam steidzamību, jo termiņš, līdz kuram ir vajadzīgs noteikt jauna garantijas fonda minimālo apmēru, arī ir 2010.gada 1.janvāris.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījumi Pārapdrošināšanas likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

M.Mitrofanovs.

Komisijas vārdā lūdzu atbalstīt likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Pārapdrošināšanas likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 87, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

M.Mitrofanovs.

Godātie kolēģi! Ierosinu noteikt, ka 24.novembris ir priekšlikumu iesniegšanas termiņš, bet otrajā lasījumā likumprojektu mēs varam izskatīt 10.decembrī.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm””, pirmais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā – deputāts Igors Pimenovs.

 

I.Pimenovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Godātie deputāti! Šā likuma grozījumu būtība ir nodrošināt preču zīmju reģistrācijas procedūras regulējuma atbilstību Singapūras līguma prasībām un Maksātnespējas likumā paredzētajiem komercsabiedrības interešu aizsardzības pasākumiem.

Ar 2008.gada 17.jūlija likumu Latvijas Republika ir pievienojusies 2006.gada 27.marta Singapūras līgumam par preču zīmēm. Singapūras līguma mērķis ir starptautiski harmonizēt preču zīmju reģistrācijas administratīvo procedūru, nosakot maksimālās prasības, kādas dalībvalstu preču zīmju reģistrācijas iestādes var izvirzīt dokumentiem, kas iesniedzami reģistrācijas iestādē dažādu darbību veikšanai procedūras gaitā, un prasības attiecībā uz šo dokumentu iesniegšanas un darbību veikšanas kārtību.

Spēkā esošais regulējums likumā “Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm”, kā arī Patentu valdes prakse jau pašlaik izpilda Singapūras līguma prasības. Tomēr saskaņā ar Singapūras līgumu vēl ir nepieciešams ieviest papildu atvieglojumus procedūrā nokavētu termiņu gadījumos, tāpēc jāizdara attiecīgi grozījumi likumā “Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm”.

Ņemot vērā, ka ar Maksātnespējas likuma stāšanos spēkā 2008.gada 1.janvārī ir ieviests jauns tiesību institūts – tiesiskās aizsardzības process –, kreditoru un visas sabiedrības interesēs ir nepieciešams, lai preču zīmju reģistrā tiktu fiksēts fakts, ka preču zīme ir iesaistīta parādnieka tiesiskās aizsardzības procesā. Patentu valdes oficiālā izdevuma publikācija papīra formā pēdējā laikā ir maz pieprasīta un izraisa neattaisnoti lielas izmaksas. Oficiālā izdevuma publikācija ar 2009.gada martu ir kļuvusi pieejama Patentu valdes mājaslapā internetā, un šobrīd vairākums interesentu izmanto tieši šo ērti pieejamo bezmaksas publikācijas versiju elektroniskā formā. Tāpēc juridiskas skaidrības labad ir nepieciešams noteikt, ka oficiālā izdevuma publikācija Patentu valdes mājaslapā izraisa tādas pašas tiesiskās sekas kā publikācija papīra formā.

Komisijas vārdā lūdzu atbalstīt šos grozījumus.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

I.Pimenovs.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir šā gada 26.novembris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Pimenovs.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Likumprojekts “Grozījums likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju””, pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Staņislavs Šķesters.

 

S.Šķesters (ZZS frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Tātad strādāsim ar dokumentu “Grozījums likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju””. Ministru kabinets ir iesniedzis šo likumprojektu, kur paredz izslēgt pārejas noteikumu 34.pantu. Tā kā Saeima 2009.gada 4.jūnijā ir pieņēmusi Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumu, kurš stāsies spēkā ar 2010.gada 1.janvāri, šīs normas tiek pārceltas un iestrādātas jaunajā likumā, tas ir, šajā Pārvaldīšanas likumā. Tāpēc šie regulējumi, kas attiecas uz dzīvojamo māju pārvaldīšanu, ir iekļauti šajā jaunajā likumā. Un šo regulējumu paredzēts veikt, nosakot to, ka dzīvojamo māju pārvaldītājam nepieciešama profesionālā izglītība, bez kuras pārvaldnieks nedrīkst veikt pārvaldīšanas uzdevumus dzīvojamā mājā, kā arī tiks noteikti dzīvojamo māju pārvaldības uzdevumi un pārvaldnieka kompetence.

Turklāt šajā likumā ir noteikti arī izņēmuma gadījumi, kad attiecīgā profesionālā izglītība pārvaldītājiem netiek prasīta, un tās ir viendzīvokļa mājas un daudzdzīvokļu mājas, kuru kopējā platība ir mazāka par 1500 kvadrātmetriem.

Tāpēc es lūdzu atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā. Komisija to ir izskatījusi un lūdz to darīt arī jums.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim (No zāles dep. A.Bērziņš (LPP/LC): “Taisnīgi, galvenais taisnīgi!”) par likumprojektu “Grozījums likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

S.Šķesters.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – šā gada 26.novembris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījums Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumā”, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Guntis Bērziņš.

 

G.Bērziņš (frakcija “Jaunais laiks”).

Labdien, cienītie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu “Grozījums Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumā”. Likumprojekts iesniegts, lai precizētu anotāciju un norādītu, kāda varētu būt likumprojekta ietekme uz budžetu, kā arī precizētu to, ar ko ir notikušas konsultācijas likumprojekta sagatavošanas procesā.

Ņemot vērā to, ka likumprojekts ir saistīts ar šāgada budžeta likumprojektu paketē iekļauto vienoto valsts un pašvaldību amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmu, aicinu likumprojektam piešķirt steidzamību.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījums Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret – nav, atturas – 2. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

G.Bērziņš.

Aicinu likumprojektu pieņemt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījums Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

G.Bērziņš.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – šodien, 19.novembrī, pulksten 17.00. Un otrais lasījums – Saeimas 1.decembra sēdē.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Satversmes tiesas likumā”, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Guntis Bērziņš.

 

G.Bērziņš (frakcija “Jaunais laiks”).

Vēlreiz, kolēģi, arī attiecībā uz šo likumprojektu. Tas ir iesniegts, lai precizētu anotāciju un norādītu, kāda ir likumprojekta ietekme uz budžetu, kā arī noteiktu, kādas ir notikušas konsultācijas.

G.Bērziņš.

Ņemot vērā to, ka likumprojekts ir saistīts ar vienoto valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmas likuma projektu, aicinu arī šim likumprojektam piešķirt steidzamību.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījumi Satversmes tiesas likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

G.Bērziņš.

Aicinu Saeimu pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Vai deputāte Circene vēlas piedalīties debatēs? Nevēlas. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Satversmes tiesas likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

G.Bērziņš.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – šodien, 19.novembrī, pulksten 17.00, un otrais lasījums – Saeimas 1.decembra sēdē.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Radio un televīzijas likumā”, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Guntis Bērziņš.

 

G.Bērziņš (frakcija “Jaunais laiks”).

Līdzīgi kā iepriekšējie divi likumprojekti, arī šis likumprojekts ir iesniegts, lai precizētu ietekmi uz budžetu, kā arī precizētu attiecībā uz citiem jautājumiem. Un, ņemot vērā, ka tas ir saistīts ar vienotās atalgojuma sistēmas likuma projektu, aicinu arī šim likumprojektam piešķirt steidzamību.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu… Es atvainojos! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījumi Radio un televīzijas likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 87, pret un atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

G.Bērziņš.

Kolēģi! Aicinu Saeimu pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Radio un televīzijas likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

G.Bērziņš.

Līdzīgi kā iepriekšējiem diviem likumprojektiem, termiņš ir šodien, 19.novembrī, pulksten 17.00, un izskatīšana – Saeimas 1.decembra sēdē.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

G.Bērziņš.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Likumprojekts “Grozījums Lauksaimniecības un lauku attīstības likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Mārtiņš Roze.

 

M.Roze (ZZS frakcija).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1580/Lp9 – “Grozījums Lauksaimniecības un lauku attīstības likumā”.

Likumprojektu izstrādājusi Zemkopības ministrija, un tas tika izskatīts Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas 12.novembra sēdē, kur tika atbalstīts virzīšanai uz pirmo lasījumu. Lūdzu to atbalstīt arī Saeimas sēdē.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Lauksaimniecības un lauku attīstības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

M.Roze.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 26.novembris, izskatīšana – Saeimas 3.decembra sēdē.

Sēdes vadītājs.

Pagaidiet, izskatīšana tad jau pēc tam… Šim likumprojektam nav steidzamības. Jānosaka tikai priekšlikumu iesniegšanas termiņš. Tātad – kurš novembris?

M.Roze.

26.novembris.

Sēdes vadītājs.

26.novembris – priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam. Paldies.

Likumprojekts “Grozījumi Pasta likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Vitālijs Aizbalts.

 

V.Aizbalts (LPP/LC frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Cienījamie kolēģi! Izskatīsim dokumentu Nr.5191.

Šā gada 3.jūlijā stājies spēkā jaunais Pasta likums. Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir konstatējusi, ka pārejas noteikumos dažas normas Satiksmes ministrija un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija traktē dažādi, tāpēc, konsultējoties ar šīm institūcijām, ir izstrādāti tīri tehniski grozījumi Pasta likumā, ko Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā lūdzu atzīt par steidzamiem.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījumi Pasta likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

V.Aizbalts.

Cienījamie kolēģi! Lūdzu atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Pasta likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

V.Aizbalts.

Paldies, kolēģi, par vienprātīgo atbalstu!

Komisijā priekšlikumus gaidīsim līdz šā gada 23.novembrim, izskatīšana – 26.novembra sēdē.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā”, pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.

 

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Likumprojekts “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā” izstrādāts sakarā ar Latvijas Republikai kā NATO dalībvalstij saistošajām NATO prasībām par nacionālās signālu izlūkošanas iestādes izveidošanu. Līdz ar to nacionālajā likumdošanā jāietver signālu izlūkošanas jēdziens un jāievieš noteikumi, kas reglamentē nacionālās signālu izlūkošanas iestādes darbību, informācijas aizsardzību un apmaiņu.

Atbilstoši NATO prasībām nacionālā drošības iestāde – Satversmes aizsardzības birojs – nedrīkst vienlaicīgi būt nacionālā signālu izlūkošanas iestāde, tādēļ par šo iestādi tiek noteikts Militārās izlūkošanas un drošības dienests, kas ir vienīgā institūcija Latvijas Republikā, kura veic signālu izlūkošanu.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija 12.novembra kopīgajā sēdē ar Nacionālās drošības komisiju apsprieda likumprojektu pirmajam lasījumam un nolēma to konceptuāli atbalstīt, kā arī lūgt Saeimu šo likumprojektu atzīt par steidzamu. (No zāles dep. K.Leiškalns: “Uzreiz!”)

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

J.Dalbiņš.

Komisijas vārdā aicinu Saeimu pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 91, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

J.Dalbiņš.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 30.novembris. Likumprojekta otro lasījumu skatīt 10.decembrī.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījums likumā “Par valsts noslēpumu””, pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.

 

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Likumprojekts “Grozījums likumā “Par valsts noslēpumu””. Tas ir saistīts ar likumprojektu “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā”, un tā izstrādes mērķis ir tāds pats – izpildīt NATO prasības par nacionālās signālu izlūkošanas iestādes izveidošanu.

Likumprojektam ir tiesību normas redakcionāli saskaņojošs raksturs.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija kopīgi ar Nacionālās drošības komisiju savā sēdē izskatīja šo likumprojektu un nolēma konceptuāli to atbalstīt un lūgt Saeimu šo likumprojektu atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījums likumā “Par valsts noslēpumu””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 90, pret un atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

J.Dalbiņš.

Lūdzu Saeimu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums likumā “Par valsts noslēpumu”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 91, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

J.Dalbiņš.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 30.novembris. Otrais lasījums – 10.decembrī.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Godātie kolēģi! Līdz ar to visa sēdes darba kārtība ir izskatīta.

Šodien pulksten 17.00 bija paredzēta atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Bija paredzēts izskatīt vienu jautājumu, kas bija uzdots veselības ministrei Baibai Rozentālei. Uz šo jautājumu ir saņemta rakstiska atbilde, un jautājuma iesniedzēji ir informējuši, ka viņus apmierina saņemtā rakstiskā atbilde. Līdz ar to jautājumu un atbilžu sēde šodien pulksten 17.00 nenotiks.

Un tagad lūdzu zvanu reģistrācijai! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu reģistrācijas rezultātu!

Kamēr tiek gatavota reģistrācijas rezultātu izdruka, godātie kolēģi, es vēlos mūsu visu vārdā sveikt kolēģi Albertu Krūmiņu, kuram tieši šodien ir apaļa jubileja. (Aplausi.)

Un tagad paziņojumi.

Vārds deputātam Andrim Bērziņam no Zaļo un Zemnieku savienības
frakcijas.

 

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Kolēģi! Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde pulksten 10.20. Un Sociālo un darba lietu komisijas sēde – pulksten 11.00.

Sēdes vadītājs.

Vārds deputātei Ingrīdai Circenei.

 

I.Circene (frakcija “Jaunais laiks”).

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde pēc 10 minūtēm komisijas telpā.

Sēdes vadītājs.

Vārds deputātam Andrim Bērziņam no Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” frakcijas.

 

A.Bērziņš (LPP/LC frakcija).

Godājamie kolēģi! Atgādinu, ka Ārlietu komisijas sēde pulksten 10.30 Ārlietu komisijas telpās.

Sēdes vadītājs.

Vārds deputātam Ventam Armandam Krauklim.

 

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde pēc piecām minūtēm komisijas telpās.

Sēdes vadītājs.

Vārds deputātam Oskaram Spurdziņam.

 

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde pulksten 11.00 komisijas telpās.

Sēdes vadītājs.

Vārds deputātam Dzintaram Ābiķim.

 

Dz.Ābiķis (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Cienījamie kolēģi no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas! Aicinu jūs uz sēdi tūlīt komisijas telpās.

Sēdes vadītājs.

Vārds deputātam Guntim Bērziņam.

 

G.Bērziņš (frakcija “Jaunais laiks”).

Cienītie kolēģi! Aicinu jūs uz Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdi komisijas telpās pulksten 11.00.

Sēdes vadītājs.

Vārds deputātei Vinetai Muižniecei.

 

V.Muižniece (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi, kas strādā Juridiskajā komisijā! Komisijas sēde pēc piecām minūtēm komisijas telpās.

Sēdes vadītājs.

 

Reģistrācijas rezultātu nolasīšanai vārds Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

 

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Labrīt, augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Boriss Cilevičs, Jānis Lagzdiņš, Leopolds Ozoliņš un Viktors Ščerbatihs.

Paldies par darbu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Līdz ar to Saeimas 2009.gada 19.novembra sēdi pasludinu par slēgtu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!