• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2009., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201312

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sociālā budžeta izdevumu pārcelšanu uz valsts pamatbudžetu

Vēl šajā numurā

01.12.2009., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vadību

 

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija 24.novembrī pārvēlēja komisijas vadību. Turpmāk komisiju vadīs Vitālijs Orlovs.

Komisijas jaunais priekšsēdētājs tika apstiprināts, četriem deputātiem balsojot par, bet diviem atturoties. Pret V.Orlova kandidatūru nebalsoja neviens deputāts.

Jaunievēlētais komisijas priekšsēdētājs pateicās par izteikto uzticību un pauda cerību, ka komisijas priekšsēdētāja biedrs un komisijas sekretārs sniegs nepieciešamo atbalstu, lai turpmākais komisijas darbs noritētu tikpat sekmīgi kā līdz šim.

Pēc līdzšinējā komisijas priekšsēdētāja Sergeja Dolgopolova ievēlēšanas Rīgas domē komisijas priekšsēdētāja amata pienākumus veica komisijas priekšsēdētāja biedrs Māris Ārbergs. M.Ārbergs komisijas priekšsēdētāja biedra amatā strādās arī turpmāk.

Komisijas priekšsēdētāja amatam bija izvirzīti arī Māris Ārbergs un Imants Kalniņš, kuri komisijas sēdē savas kandidatūras atsauca.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā strādā pa vienam deputātam no katras Saeimā pārstāvētās frakcijas. Tās galvenie uzdevumi noteikti Saeimas kārtības rullī. Komisija pārbauda vēlēšanu materiālus un sagatavo lēmuma projektus par deputātu mandātu apstiprināšanu vai to atsaukšanu. Par deputātu saukšanu pie administratīvās vai kriminālās atbildības Saeima lemj pēc komisijas ziņojuma uzklausīšanas.

Komisijas uzdevums ir arī pārraudzīt Saeimas deputātu ētikas kodeksa ievērošanu un izskatīt kodeksa pārkāpumu lietas. Komisijas pienākumos ietilpst arī ikmēneša pārskata sagatavošana Saeimai par iesniegumiem, kas saņemti Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā, kā arī par to izskatīšanu Saeimas frakcijās un komisijās.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!