• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministre: Tiekoties ar policistus pārstāvošajām arodbiedrībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2009., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201192

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu un sociālo partneru pārstāvjiem 2009.gada 25.novembrī

Vēl šajā numurā

27.11.2009., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministre: Tiekoties ar policistus pārstāvošajām arodbiedrībām

25.novembrī iekšlietu ministre Linda Mūrniece tikās ar policijas intereses pārstāvošajām arodbiedrībām. Tikšanās laikā pārrunāti aktuālākie iekšlietu sistēmas jautājumi, lielākā uzmanība tika pievērsta policijas darbam, par kuru pēdējā laikā saņemtas vairākas sūdzības.

Tikšanās reizē piedalījās arī Iekšlietu ministrijas un dienestu vadība, lai arodbiedrībām varētu sniegt kompetentas un izsmeļošas atbildes uz tos interesējošiem jautājumiem.

Ministre arī iesniedza arodbiedrību pārstāvjiem sarakstu ar saņemtajām sūdzībām par Valsts policijas pārstāvju rīcību un lūdza arodbiedrību atbalstu šo gadījumu izvērtēšanā. Arodbiedrības arī tika aicinātas izteikt viedokli par pēdējā laikā publiski izskanējušajiem gadījumiem, kuros iesaistīti Valsts policijas darbinieki, tādiem kā “Ķengaraga reindžeris”; Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka Artūra Vaiteika konflikts ar sievu, kura risināšanā tika iesaistīti tiesībsargi; gadījums Tomsona ielā, kad policijas pārstāvji atteicās noķert zagli, aizbildinoties ar mazām algām u.c.

“Tā kā arodbiedrības pārstāv policistu intereses un šādi gadījumi nevairo policijas tēla popularitāti, bet mazina iedzīvotāju uzticību policijai, esmu aicinājusi viņus uz sadarbību, lūdzot sniegt savu vērtējumu par šiem gadījumiem. Tajā skaitā izvērt, vai tajos nav bijuši iesaistīti arodbiedrības biedri, sniegt savus priekšlikumus, kādai vajadzētu būt turpmākajai rīcībai, lai tos atrisinātu, kādiem vajadzētu būt iespējamajiem soda mēriem, ja pierādītos policijas pārstāvju nolaidība, neizdarība vai vaina šajos gadījumos,” skaidro iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Ministre aicināja arodbiedrības savus vērtējumus sagatavot līdz 11.decembrim. Uz nākamo tikšanās reizi, kas plānota janvāra vidū, Valsts policijai tika lūgts sagatavot informāciju par paveikto, lai risinātu arodbiedrību pieteiktās problēmas, tādas kā apgāde ar formastērpiem, piemaksu piešķiršanas kritēriji, darbinieku tiesiskā aizsardzība, dokumentu aprite reģiona ietvaros un darba drošība un aizsardzība.

Iekšlietu ministrijas Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!