• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par centralizētajiem iepirkumiem medicīnas nozarē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2009., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201189

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 24.novembrī

Vēl šajā numurā

27.11.2009., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par centralizētajiem iepirkumiem medicīnas nozarē

Desmit lielāko slimnīcu vadītāji pauda atbalstu centralizēto iepirkumu organizēšanai, uzskatot, ka tā būs iespējams būtiski atvieglot arī slimnīcu administratīvo darbu un ietaupīt līdzekļus. Jau ziņots, ka 25.novembrī Veselības ministrijā, lai pārrunātu centralizācijas iespējas būvniecības un medicīnas tehnoloģiju iepirkumos ārstniecības iestādēs, notika tikšanās, uz kuru tika aicināti desmit lielāko slimnīcu vadītāji.

Veselības ministre Baiba Rozentāle: “Ārstniecības iestādei vispirms jānodarbojas ar savu pamatfunkciju – pacientu ārstēšanu. Centralizējot iepirkumus, iespējams atvieglot šo iestāžu administratīvo funkciju. Savukārt centralizācijas galvenais ieguvums ir iespēja samazināt medikamentu un medicīnas preču cenas, kas šobrīd ir ļoti būtiski. Esmu gatava pēc iespējas ātrākā laikā sākt šo procesu un izveidot caurspīdīgu un pārskatāmu iepirkumu sistēmu.”

Plānots, ka centralizētos iepirkumus veiks Veselības norēķinu centra speciālistu komanda, piesaistot nepieciešamos speciālistus. Šie centralizētie iepirkumi vispirms būtu attiecināmi uz medikamentiem, medicīnas precēm, kā arī būvniecības iepirkumiem. Iepirkumu centralizācija notiks valsts slimnīcās, bet arī reģionālās slimnīcas, kuras pieder pašvaldībām, pauda gatavību pievienoties procedūrai attiecībā uz medikamentu un medicīnas preču iepirkumiem, kas ir ārstnieciskā procesa sastāvdaļa.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!