• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par otrā sliežu ceļa izbūvi Rīgas–Krustpils posmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2009., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201024

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 24.novembrī

Vēl šajā numurā

25.11.2009., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par otrā sliežu ceļa izbūvi Rīgas–Krustpils posmā

Pēc saskaņošanas procedūras Finanšu ministrija ir saņēmusi Eiropas Komisijas (EK) apstiprinājumu Latvijas lielā ES fondu satiksmes projekta pieteikumam par otrā sliežu ceļa izbūvi posmā Rīga–Krustpils, kam paredzēts Kohēzijas fonda līdzfinansējums 46 miljoni latu. Projekta kopējās izmaksas ir 65,6 miljoni latu, no tiem 19,5 miljoni latu jeb 29% ir plānotais VAS “Latvijas dzelzceļš” finansējums.

Projekta ietvaros paredzēta divu sliežu ceļu ierīkošana posmā Rīga–Krustpils. Projekta īstenošana nodrošinās efektīvāku dzelzceļa izmantošanu, jo vilcienam nebūs jāveic piespiedu apstāšanās stacijās, palaižot garām pretimnākošos vilcienus. Tāpat tiks veicināts vilcienu kustības ātrums, nodrošinot vietējās un starptautiskās satiksmes plūsmas izaugsmi, īpaši tranzīta satiksmē no NVS valstīm uz Latviju un tālāk caur Rīgas ostu uz jūras satiksmes galapunktiem.

Finanšu ministrija ir iesniegusi EK līdzfinansējuma saņemšanai jau arī ceturto lielo ES fondu projektu – vides nozarē. Tas paredz Inčukalna sērskābā gudrona dīķa sanācijas (attīrīšanas) darbus. Projekta kopējās izmaksas plānotas 20,3 miljoni latu, no tiem 6,1 miljons latu jeb 30% ir plānotais valsts budžeta finansējums un 14,2 miljoni latu – ES līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda.

Projekta ietvaros plānots uzlabot gruntsūdens, virszemes ūdens, kā arī augsnes un grunts kvalitāti bīstamo atkritumu izgāztuves tuvējā apkārtnē. Tādējādi tiks mazināta piesārņotās teritorijas ietekme uz apkārtējo vidi, tiks mazināti draudi cilvēku veselībai un teritorija tiks atgriezta ekonomiskajā apritē, jo to varēs izmantot mežsaimniecības mērķiem.

Kopumā šobrīd Latvija EK ir iesniegusi četrus lielos ES fondu projektus (trīs satiksmes nozarē un vienu vides nozarē), no kuriem viens (iepriekš minētais satiksmes projekts) ir apstiprināts.

ES fondu darbības programmas “Infrastruktūra un pakalpojumi” ietvaros Latvijā 2007.–2013.gada periodā paredzēts īstenot 11 lielos projektus, no tiem septiņus transporta nozarē, trīs vides nozarē un vienu projektu enerģētikas nozarē.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!