• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par efektīvas e-pārvaldes attīstību Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2009., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200951

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Tiekoties ar Politiski represēto apvienības pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

24.11.2009., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par efektīvas e-pārvaldes attīstību Latvijā

Atbilstoši Eiropas Savienības (ES) nostādnēm par e-pārvaldes attīstību Latvijā ir jāveicina tādas pārvaldes izveide, kas ir sabiedrībai atvērta un izteikti orientēta uz efektīvu pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, akcentē reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns.

Ministrs Malmē, Zviedrijā, šonedēļ piedalījās augsta līmeņa konferencē, kuras laikā ES dalībvalstu par e-pārvaldi atbildīgie ministri vienojās par deklarāciju, nosakot e-pārvaldes rīcības virzienus līdz 2015.gadam.

ES mērķis ir veicināt iedzīvotāju un uzņēmēju vajadzībām atbilstošu e-pakalpojumu attīstību, vienlaikus palielinot piekļuvi publiskajai informācijai un nodrošinot pārvaldes darba caurskatāmību.

E.Zalāns uzskata, ka ES nostādnes jāņem vērā, izvērtējot ministriju iesniegtos ES fondu projektus informācijas sistēmu un e-pakalpojumu attīstībai. Šajā ES fondu aktivitātē pieejamie 116 miljoni latu ir jāizmanto nevis tikai atsevišķu ministriju darba uzlabošanai, bet efektīvas un sabiedrības vajadzībām atbilstošas e-pārvaldes izveidei.

“Pareizi izveidota e-pārvalde un e-pakalpojumi palīdzēs pārvarēt krīzi, ļaujot uzņēmējiem tērēt nevis birokrātiskām procedūrām, bet ražošanai,” uzskata ministrs.

ES e-pārvaldes ministru deklarācijas projekta izstrādē piedalījusies arī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, darbojoties ES dalībvalstu i2010 e-pārvaldes apakšgrupā. E-pārvaldes deklarācijas saturs Latvijai ir nozīmīgs, ņemot vērā, ka Latvijas e-pārvaldes programma beidzas 2009.gadā un pašlaik tiek izstrādāts jauns e-pārvaldes programmas projekts.

Zviedrija kā ES prezidējošā valsts sadarbībā ar Eiropas Komisiju rīkoja piekto e-pārvaldes ministru līmeņa konferenci “Strādāsim kopā eSavienības labā”.

Konferences vairāk nekā 20 sesijās piedalījās 1000 delegātu no ES dalībvalstīm, kandidātvalstīm, Eiropas brīvās tirdzniecības asociācijas valstīm, starptautiskajām un reģionālajām organizācijām, informāciju un komunikāciju tehnoloģiju industrijas.

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!