• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomikas ministra darba vizīti Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2009., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200832

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas–Igaunijas–Krievijas pārrobežu sadarbību

Vēl šajā numurā

20.11.2009., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomikas ministra darba vizīti Maskavā

 

19. un 20.novembrī ekonomikas ministrs Artis Kampars uzturas darba vizītē Krievijas Federācijas (KF) galvaspilsētā Maskavā, uz kurieni viņš devies, lai tiktos ar KF ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministri Elviru Nabiullinu, Krievijas uzņēmējiem un Latvijas uzņēmējiem Maskavā.

Ministrs vizītē uz Maskavu devies pēc Krievijas satiksmes ministra un Latvijas–Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāja Igora Levitina ielūguma apmeklēt Krievijas satiksmes institūcijas dibināšanas 200 gadu jubilejai veltītos pasākumus.

Vakar, 19.novembrī, ekonomikas ministrs A.Kampars tikās ar Latvijas uzņēmēju biznesa klubu Maskavā.

Savukārt šodien, 20.novembrī, A.Kamparam paredzēta tikšanās ar KF ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministri E.Nabiullinu, kuras laikā plānots pārrunāt jautājumus par Latvijas un Krievijas ekonomisko sadarbību, tajā skaitā Krievijas, Kazahstānas, Baltkrievijas muitas ūnijas izveidi no 2010.gada 1.janvāra, Latvijas un Krievijas starpvaldību investīciju veicināšanas un aizsardzības līguma noslēgšanu u.c. jautājumus.

A.Kampars šodien plāno tikties arī ar Latvijas–Krievijas Lietišķās padomes Krievijas puses priekšsēdētāju, OAO “Alfa-bank” prezidentu Pjotru Avenu un Maskavas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadību.

Tāpat A.Kampars plāno piedalīties pasākumos, kas veltīti Krievijas satiksmes institūcijas dibināšanas 200 gadu jubilejai – transporta forumā “Krievijas transports. Ieskats nākotnē” u.c. svinīgos pasākumos.

 

Par Latvijas sadarbību ar Krieviju

2008.gadā Krievija bija Latvijas 3.lielākais partneris pēc tirdzniecības apgrozījuma ar precēm un Latvijas 3.lielākais eksporta un importa partneris.

2009.gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar 2008.gada pirmo pusgadu, kopējais tirdzniecības apgrozījums ar Krieviju samazinājās par 31,7% un sasniedza 932,1 miljonu ASV dolāru, tajā skaitā eksports samazinājās par 36,2%, sasniedzot 328 miljonus ASV dolāru, bet imports samazinājās par 29%, sasniedzot 604,2 miljonus ASV dolāru. Galvenās Latvijas eksporta preces uz Krieviju ir pārtikas rūpniecības produkti, ķīmiskās rūpniecības un saskarnozaru produkcija, mašīnas, mehānismi, elektriskās iekārtas. Savukārt no Krievijas Latvija ieved minerālos produktus (kurināmo naftu un tās produktus), metālus un to izstrādājumus u.c. preces.

Pakalpojumu eksports 2009.gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar 2008.gada pirmo pusgadu, palielinājās par 92,7%, sasniedzot 64,9 miljonus ASV dolāru, un pakalpojumu imports palielinājās par 11,4%, sasniedzot 54,4 miljonus ASV dolāru.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!