• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par ģimenes ārstu bezmaksas vakcināciju pret sezonālo gripu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2009., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200822

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par ES Lauksaimniecības ministru padomes sanāksmi

Vēl šajā numurā

20.11.2009., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par ģimenes ārstu bezmaksas vakcināciju pret sezonālo gripu

 

Veselības ministrija par valsts budžeta līdzekļiem nodrošinās ģimenes ārstu vakcināciju pret sezonālo gripu. Ģimenes ārsti, kuri ir līgumattiecībās ar Veselības norēķinu centru, var vērsties Latvijas Infektoloģijas centra Vakcinācijas kabinetā katru dienu (arī brīvdienās un svētku dienās).

Vakcinācija tiks nodrošināta arī ģimenes ārstu prakses māsām. Veselības ministrija lūgusi Latvijas Ģimenes ārstu asociāciju pēc iespējas ātrāk iesniegt sarakstu ar ģimenes ārstu māsu sarakstu, kurām būtu jānodrošina valsts apmaksāta vakcinācija pret sezonālo gripu.

Veselības ministre Baiba Rozentāle: “Saistībā ar gatavību strādāt jaunās gripas uzliesmojuma laikā Latvijas Ģimenes ārstu asociācija ir informējusi Veselības ministriju, ka jau šobrīd ģimenes ārsti pagarinājuši savus darba laikus, mājas vizītes, apmeklējuma laikus un telefona konsultācijas. Pacientu pieejamībai tas ir ļoti būtiski, jo pašreizējā saslimstības analīze rāda, ka vairums pacientu slimo viegli un viņiem nepieciešama tikai ģimenes ārstu uzraudzība. Ņemot vērā ģimenes ārstu svarīgo lomu šajā situācijā, Veselības ministrija ir gatava atbalstīt Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas priekšlikumu nodrošināt ārstu un ģimenes ārstu prakses māsu vakcināciju pret sezonālo gripu. No 17.novembra ģimenes ārsti, kuri to vēlas, var saņemt vakcīnu pret sezonālo gripu bez maksas Latvijas Infektoloģijas centrā.”

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!