• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izsludināts jaunais Latvijas valsts karoga likums, klajā laists karoga kanoniskais attēls. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2009., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200730

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Jurista Vārds"

Vēl šajā numurā

17.11.2009., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izsludināts jaunais Latvijas valsts karoga likums, klajā laists karoga kanoniskais attēls

 

Šodien oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” izsludināts jaunais Latvijas valsts karoga likums. Likums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas, tātad rīt, trešdien, 18.novembrī.

Jaunajā Latvijas valsts karoga likumā ir uzrādīti vienoti Latvijas valsts karoga lietošanas principi, atbilstoši mūsdienu starptautiskajai praksei un Valsts protokola normām. Līdz ar to spēku zaudē pašreizējais likums “Par Latvijas valsts karogu”.

Lietotāju ērtībām oficiālajai publikācijai “Latvijas Vēstnesī” pievienots arī krāsains ielikums (A3 formāts, krītpapīrs) ar karoga attēlu atbilstoši jaunā likuma prasībām, informē oficiālā laikraksta “Latvijas Vēstnesis” galvenais redaktors Oskars Gerts. Šī ilustrācija precīzi atspoguļo Valsts heraldikas komisijas atzīto karmīnsarkano toni.

Pārejas noteikumi paredz, ka līdz 2010.gada 1.maijam Ministru kabinets izdod jaunus likuma piemērošanas noteikumus, kas regulēs, piemēram, Latvijas valsts karoga, vimpeļa un karoga atbilstību materiālam un tehnikai.

 

Uzziņai

VSIA “Latvijas Vēstnesis” izdod LR oficiālo laikrakstu “Latvijas Vēstnesis” (laikraksta bezmaksas elektroniskā versija –www.vestnesis.lv, kas piedāvā publikāciju arhīvu kopš 1995.gada). Tā misija ir nodrošināt valsts oficiālās informācijas izsludināšanu un pieejamību. VSIA “Latvijas Vēstnesis” uztur tiesību aktu vortālu www.likumi.lv un portālu LV.LV, kā arī izdod arī specializēto žurnālu “Jurista Vārds”.

Laikraksts “Latvijas Vēstnesis” iznāk valsts valodā A3 formātā četras reizes nedēļā – otrdien, trešdien, ceturtdien un piektdien – un nepieciešamības gadījumā arī citās dienās. Laikraksta apjoms ir atkarīgs no publicējamo dokumentu skaita un apjoma un publicēšanas steidzamības.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!