• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrija: Par starpministriju sadarbības programmu ar Krieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2009., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200718

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalstu lauku saimniecību modernizācijai

Vēl šajā numurā

17.11.2009., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministrija: Par starpministriju sadarbības programmu ar Krieviju

 

13.novembrī Latvijas kultūras ministrs Ints Dālderis un Krievijas Federācijas kultūras ministrs Aleksandrs Avdejevs Latvijas Kultūras ministrijā parakstīja starpministriju sadarbības programmu 2010.–2012.gadam.

 

“Esmu pārliecināts, ka kultūras sadarbības būtība ir sapratnes un labu kaimiņattiecību tālāka nostiprināšana un valstu uzdevums ir visiem pieejamiem līdzekļiem tiekties uz šo mērķi, Tādēļ ceru, ka jaunā sadarbības programma starp ministrijām, ko sagatavojuši ministriju speciālisti un institūcijas, būs tam labs pamats,” norādīja kultūras ministrs I.Dālderis.

Savukārt Krievijas kultūras ministrs A.Avdejevs uzsvēra: “Mums pats svarīgākais ir ar Latviju saglabāt sadarbību tagadējā līmenī. Jūsu kultūra atbilst mūsu sabiedrības pieprasījumam kultūras jomā, un arī Latvijas sabiedrībā ir interese par mūsu kultūru.”

Programma paredz pieejamo finanšu resursu ietvaros veicināt sadarbības turpināšanu un tiešu kontaktu veidošanu tādās kultūras nozarēs kā mūzika, teātris, cirks, muzeji, vizuālā māksla un izstāžu darbība, bibliotēku darbība, rakstniecība, tulkošana un grāmatniecība, kultūras pieminekļu aizsardzība, amatiermāksla un nemateriālais kultūras mantojums, kinematogrāfija, kā arī profesionālā izglītība mūzikas, teātra, vizuālo un audiovizuālo mākslu nozarē.

Sadarbības ietvaros plānots sekmēt kopīgu projektu sagatavošanu un īstenošanu, veicināt kolektīvu, izpildītājmākslinieku un speciālistu apmaiņu, meistarklašu organizēšanu, kā arī līdzdalību starptautiskos mūzikas festivālos un konkursos un nozīmīgās starptautiskās akcijās, kas notiek abu valstu teritorijā 2010.–2012.gadā.

Dace Vizule, KM sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!