• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par apaļā galda diskusiju starp uzņēmējiem un vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2009., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200716

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par Attīstības bankas veidošanu uz Hipotēku bankas bāzes

Vēl šajā numurā

17.11.2009., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par apaļā galda diskusiju starp uzņēmējiem un vēstniekiem

 

12.novembrī Ārlietu ministrijā notika piektā apaļā galda diskusija starp Latvijas uzņēmējiem un Latvijas vēstniekiem ārvalstīs.

Diskusiju atklāja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis un Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidents Juris Biķis. Pasākuma laikā uzņēmējiem bija iespēja iepazīties un uzdot jautājumus Latvijas vēstniecei Baltkrievijā Mairai Morai, Latvijas vēstniekam Gruzijā Andrim Vilcānam, Latvijas vēstniekam Azerbaidžānā Mihailam Popkovam un Latvijas vēstniekam Kazahstānā Albertam Sarkanim.

Vēstniece M.Mora uzsvēra: lai sāktu veiksmīgu uzņēmējdarbību Baltkrievijā, vēlams dibināt uzņēmumu pašā Baltkrievijā vai veidot abu valstu kopuzņēmumu. Nevajadzētu likt lielas cerības uz uzņēmumu privatizāciju, jo šis process var turpināties gadiem, kam noslēdzoties vēl var sekot lielas un bieži vien neizpildāmas saistības. Latvijas vēstnieks Gruzijā A.Vilcāns norādīja, ka no uzņēmējdarbības viedokļa Gruzijā labāka perspektīva ir tiem uzņēmumiem, kuri ir gatavi savas ražotnes izvietot tās teritorijā. Nākotnes sadarbības izredzes ir tādām jomām kā pārtikas pārstrāde, lauku tūrisms un ekotūrisms. Tāpat ir jāizmanto iespēja piedāvāt gruzīnu jauniešiem mācīties Latvijā, ko pašreiz jau izmanto 102 studenti. Vēstnieks arī atgādināja, ka Latvijas uzņēmēji var vērsties Baltijas komercpalātā Gruzijā, kura ir gatava sniegt atbalstu un konsultācijas komercdarbības sākšanai. Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā Mihails Popkovs norādīja, ka starp Latviju un Azerbaidžānu valda labas politiskās attiecības, kuras veicina arī ekonomisko sadarbību. Latvijas uzņēmējiem ir svarīgi atrast ietekmīgu un spēcīgu sadarbības partneri Azerbaidžānā. Sadarbību varētu attīstīt tādos sektoros kā pārtikas pārstrāde, informāciju tehnoloģijas, finanses, tūrisms un izglītība. Savukārt vēstnieks Kazahstānā A.Sarkanis uzsvēra, ka Latvijas uzņēmējiem būtu jācenšas būt savstarpēji solidāriem, jo tādējādi tiktu atvieglota iekļūšana šīs valsts tirgū.

Šā Ārlietu ministrijas un Latvijas Darba devēju konfederācijas organizētā apaļā galda diskusiju cikla mērķis bija atrast konkrētus risinājumus Latvijas uzņēmumu eksporta apjomu palielināšanai un tirgus paplašināšanai, izmantojot Latvijas ārlietu dienesta atbalsta iespējas.

26.novembrī notiks sestais diskusiju cikla “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem” pasākums, kurā piedalīsies Latvijas vēstnieki ASV, Kanādā, Īrijā.

Diskusiju cikls, kas sastāvēs no desmit apaļā galda diskusijām, turpināsies līdz 18.decembrim. Katra diskusija būs veltīta atsevišķam reģionam, iekļaujot tās valstis, kurās ir Latvijas vēstniecības. Latvijas vēstnieki šajās diskusijās piedalīsies gan klātienē, gan videokonferences režīmā no ārvalstīm.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!