• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunu Latvijas Republikas valsts robežas likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2009., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200650

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Pilsētu savienības vēsturi starpkaru periodā

Vēl šajā numurā

17.11.2009., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunu Latvijas Republikas valsts robežas likumu

Saeima ceturtdien, 12.novembrī, galīgajā lasījumā atbalstīja jaunu Latvijas Republikas valsts robežas likumu.

Jauns valsts robežas likums izstrādāts, lai Latvijas likumdošanā pilnībā piemērotu Šengenas līguma acquis noteikumus. Līdz ar Latvijas pievienošanos Šengenas līguma zonai nepilnīgs bija kļuvis līdzšinējā valsts robežas likumā ietvertais regulējums vairākās jomās, kas saistītas ar valsts robežas, robežas joslas un pierobežas joslas noteikšanu, ierīkošanu un uzturēšanu dabā.

Turklāt Latvijas tiesību aktos līdz šim tika lietota no Šengenas Robežu kodeksa atšķirīga terminoloģija, kā arī nebija nostiprināta šajā kodeksā minēto definīciju “iekšējās robežas” un “ārējās robežas” sasaiste ar valsts robežu.

Jaunais likums paredz valsts robežas noteikšanas pamatnosacījumus, izskaidro valsts robežas drošības un robežapsardzības sistēmas, kā arī pierobežas joslas būtību, nosaka robežas režīma nodrošināšanas pasākumus un robežkontroles pagaidu atjaunošanas procedūru.

Jaunajā valsts robežas likumā arī iestrādātas normas, piemēram, par robežu šķērsojošu personu tiesībām un pienākumiem, kuras ietvertas Ministru kabineta noteikumos.

Jaunais Latvijas Republikas valsts robežas likums galīgajā lasījumā tika pieņemts, 76 deputātiem balsojot par, neviens deputāts nebalsoja pret un neatturējās.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!