• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Kuveitas Valstī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2009., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200516

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par Bērnu slimnīcas valdes turpmāko darbību

Vēl šajā numurā

12.11.2009., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Kuveitas Valstī

Noslēdzot oficiālo vizīti Kuveitas Valstī 10.novembrī, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš kopā ar pavadošo Latvijas uzņēmēju delegāciju (AS “airBaltic”, Rīgas Brīvostas pārvalde, SIA “ITERA Latvija”, “SWH Sets”) tikās ar Kuveitas tirdzniecības un rūpniecības ministru, Kuveitas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvjiem, kā arī Kuveitas Investīciju fonda vadību.

Šo tikšanos laikā tika pārrunātas Latvijas un Kuveitas ekonomiskās sadarbības perspektīvas, savstarpēju tiešu kontaktu izveidošana starp abu valstu ieinteresētajiem uzņēmējiem konkrētos sektoros – enerģētikā, transporta un loģistikas, civilās aviācijas pārvadājumu jomā un informācijas tehnoloģiju nozarē, kā arī pieteikta Latvijas puses interese par farmācijas un pārtikas produktu eksportu uz Kuveitu.

Kuveitas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā Latvijas uzņēmējiem bija iespēja prezentēt savu nozari, attiecīgi iezīmējot sadarbības virzienus. Tikšanās ietvaros tika panākta mutiska vienošanās par savstarpēju kontaktu stiprināšanu starp Latvijas un Kuveitas tirdzniecības un rūpniecības kamerām un ieinteresēto uzņēmēju delegāciju vizīšu apmaiņu tuvākajā nākotnē. Abas puses bija vienisprātis par nepieciešamību palielināt Latvijas un Baltijas reģiona atpazīstamību Kuveitā un otrādi, attiecīgi veicinot savstarpēju informācijas pieejamību par uzņēmējdarbības iespējām un investīciju vidi.

“No Kuveitas puses gan valdības, gan privātā sektora līmenī ir saņemts apstiprinājums par atvērtību un gatavību sadarboties. Tālākais ir uzņēmēju rokās, lai šo politisko pozitīvo signālu izmantotu kontaktu nodibināšanai un iepazīstināšanai ar Latvijas produkciju, pakalpojumiem un investīciju iespējām,” uzsver ārlietu ministrs M.Riekstiņš.

Vizītes Kuveitā noslēgumā Latvijas ārlietu ministrs un Kuveitas satiksmes ministrs un Nacionālās asamblejas lietu valsts ministrs Muhameds Muhsens Albusairī parakstīja Latvijas Republikas un Kuveitas Valsts starpvaldību līgumu par gaisa satiksmi, tādējādi nodrošinot līgumtiesisko bāzi turpmākai sadarbībai civilajā aviācijā starp Latvijas un Kuveitas nacionālajām aviolīnijām.

11. un 12.novembrī M.Riekstiņš ar pavadošo Latvijas uzņēmēju delegāciju turpina vizīti reģionā, tiekoties ar Apvienoto Arābu Emirātu amatpersonām un uzņēmēju pārstāvjiem Abu Dabī un Dubaijā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!