• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par nodokļa likmi par dienesta transportlīdzekļa izmantošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2009., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200448

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs: Par ieceri atlikt satiksmes nozares ES līdzfinansējuma projektus

Vēl šajā numurā

11.11.2009., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par nodokļa likmi par dienesta transportlīdzekļa izmantošanu

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns uzskata, ka Finanšu ministrijas piedāvātā nodokļa likme par dienesta transportlīdzekļu izmantošanu ar darba tiešajiem pienākumiem nesaistītām vajadzībām ir nepamatoti augsta, kas rada risku neiekasēt budžetā plānotos ieņēmumus.

“Nodokļa apmēram jābūt adekvātam, lai nebūtu vēlmes izgudrot radošus risinājumus, kā izvairīties no tā maksāšanas. Prakse jau ir pierādījusi, ka, nosakot pieņemamāku likmi, iekasēšanas rezultāti ir daudz labāki,” akcentē ministrs.

E.Zalāns ir sagatavojis un iesniedzis Finanšu ministrijā priekšlikumus grozījumiem likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, kuru mērķis ir sekmēt uzņēmēju interesi maksāt papildu nodokli un vienlaikus mazināt birokrātiskās procedūras.

Ministrs rosina noteikt, ka kopējais maksājums, ko maksā darba devējs un darbinieks, kurš izmanto darba devējam piederošu vai rīcībā esošu vieglo automobili ar darba vai dienesta pienākumu izpildi nesaistītiem uzdevumiem, ir 15 lati mēnesī. Salīdzinājumam Finanšu ministrijas piedāvājums bija noteikt maksājumu 81 latu mēnesī.

Maksājums par dienesta transportlīdzekļa izmantošanu ir piemērojams tikai ar nosacījumu, ja tiek atceltas prasības uzņēmējiem veikt vieglo automobiļu maršrutu uzskaiti datu iesniegšanai Valsts ieņēmumu dienestā. Tas ļaus taupīt laiku un resursus gan uzņēmējiem, gan Valsts ieņēmumu dienestam.

E.Zalāns ir pārliecināts, ka adekvāta nodokļa likme un birokrātisko normu atcelšana nodrošinās augstu nodokļa iekasēšanu. Balstoties uz Finanšu ministrijas Ministru kabinetā sniegtajiem datiem par dienesta automašīnu skaitu, ieņēmumi valsts budžetā saskaņā ar ministra priekšlikumu sasniegs 20,7 miljonus latu.

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!