• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 5.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2009., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200422

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Eiropas Universitāšu asociācijas delegāciju

Vēl šajā numurā

11.11.2009., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 5.novembrī

VidM: Par kvalitātes prasībām mežizstrādē izmantojamai bioeļļai

5.novembrī valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Vides ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts “Bioeļļas kvalitātes prasības un mežizstrādes darbos izmantojamo griezējinstrumentu eļļošanai lietojamās bioeļļas izmantošanas un kontroles kārtība” (turpmāk – noteikumu projekts).

Ministru kabineta noteikumu projekts nosaka kvalitātes prasības Latvijas mežos izmantojamai zāģinstrumentu motorķēžu eļļošanas bioeļļai. Noteikumu projektā daļēji ir ieviestas 2005.gada 26.aprīļa Komisijas lēmuma prasības, ar ko nosaka ekoloģiskos kritērijus un ar tiem saistītās novērtēšanas un pārbaudes prasības Kopienas ekomarķējuma piešķiršanai eļļošanas līdzekļiem.

Normatīvā akta ieviešana veicinās videi draudzīgu mežizstrādi. Izmantojot videi draudzīgus eļļošanas līdzekļus, kas ātri sadalās, tiks samazināta iedarbība uz meža zemsedzi mežizstrādes vietās.

Noteikumu prasību ieviešana samazinās ietekmi uz vidi, novēršot virszemes un gruntsūdeņu, kā arī augsnes piesārņojumu ar naftas produktiem un citām videi bīstamām vielām. Tiks novērsta meža floras un faunas degradācija.

VidM: Par bateriju un akumulatoru uzskaites precizēšanu

5.novembrī valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Vides ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 22.septembra noteikumos Nr.789 “Atsevišķu veidu bīstamo atkritumu apsaimniekošanas kārtība”” (turpmāk – noteikumu projekts).

Noteikumu projektā ir noteiktas prasības attiecīgajā kalendārajā gadā tirgū laisto bateriju un akumulatoru svara aprēķināšanai, paredzot iespēju izmantot arī statistiski pamatotu novērtējumu. Tāpat ir precizētas prasības tirgū laisto bateriju un akumulatoru un to atkritumu savākto un pārstrādāto apjomu uzskaitei.

Izpildot jaunos noteikumus, tiks iegūta precīzāka informācija par Latvijas tirgū laistajiem bateriju un akumulatoru apjomiem, kā arī par šo atkritumu savākšanas un pārstrādes daudzumu, tiks veicināta izlietoto bateriju un akumulatoru dalītā vākšana un apsaimniekošana.

Vides ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

 

ZM: Par izmaiņām finansējuma pārdalē valsts atbalsta lauksaimniecībā pasākumos

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos “Noteikumi par ikgadējo valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību”, ko 5.novembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Tā kā atbalsts pasākumā “Atbalsts kredītprocentu starpības kompensēšanai” pārsniedz pieprasīto finansējumu, bet pasākumu “Atbalsts lauksaimniecības zemes ielabošanai”, “Atbalsts kultūraugu genofonda saglabāšanai un izlases sēklas kvalitātes uzlabošanai”, “Atbalsts kredītprocentu daļējai dzēšanai” un “Atbalsts nacionālajai pārtikas kvalitātes shēmai”, kā arī iepriekšējā gadā uzsākto pasākumu izpildes finansējums netiek pilnībā izmantots, plānots, ka šajos pasākumos neapgūtie līdzekļi tiks novirzīti pasākumam “Atbalsts kredītprocentu starpības kompensēšanai”.

Tāpat normatīvā akta projektā tiek skaidri definēta pievienotās vērtības nodokļa (PVN) piemērošana valsts atbalsta izmaksā, nosakot, ka noteikumu pielikumos paredzētajos gadījumos izmaksājamā atbalsta summā ietvers PVN.

Izmaiņas stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas Ministru kabinetā un publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

 

ZM: Par izmaiņām lauksaimniecības dzīvnieku aprites prasībās

Zemkopības ministrija izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Veterinārās prasības govju un cūku apritei”, ko 5.novembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Šobrīd spēkā ir MK 2004.gada 13.aprīļa noteikumi Nr.301 “Veterinārās prasības govju un cūku apritei”. Ņemot vērā, ka grozījumu apjoms ir liels, tika sagatavots jauns MK noteikumu projekts.

Izmaiņas noteikumos paredz, ka Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), sākot ar 2010.gada 1.janvāri, apkopo atzītu govju un cūku savākšanas centru, reģistrētu tirgotāju un atzītu tirgotāju telpu sarakstu, ko ievieto publiski pieejamā tīmekļa vietnē.

Noteikumu projektā precizētas arī vispārīgās un veterinārās prasības, kas jāievēro govju un cūku tirdzniecībā ar Eiropas Savienības dalībvalstīm, tostarp prasības savākšanas centriem un tirgotāju telpām, kā arī prasības pārvadātājiem un transportlīdzekļiem, ko izmanto minēto dzīvnieku pārvadāšanai.

Valsts sekretāru sanāksmē izsludināja arī MK noteikumu projektu “Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 30.marta noteikumos Nr.206 “Noteikumi par veterinārajām prasībām aitu un kazu apritei””, kas paredz: ar 2010.gada 1.janvāri PVD savā tīmekļa vietnē ievieto arī atzīto aitu un kazu savākšanas centru, tirgotāju un to komercdarbībā izmantoto telpu sarakstu, kas pieejams sabiedrībai un citām dalībvalstīm.

Noteikumu projekti stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!