• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Igaunijas augsto apbalvojumu Latvijas režisoram. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2009., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200393

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apmeklējot Auci un Tērveti

Vēl šajā numurā

10.11.2009., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Igaunijas augsto apbalvojumu Latvijas režisoram

 

02.JPG (16587 bytes)

Aizvadīto ceturtdien, 5.novembrī, Igaunijas vēstnieks Latvijā Jāks Jērīts pasniedza filmas režisoram Edvīnam Šnorem Māras Zemes krusta ceturtās šķiras ordeni (attēlā), līdz ar to izsakot atzinību par dokumentālās filmas “Padomju stāsts” nozīmīgumu vēsturiskās patiesības paušanā. Māras Zemes krusts ir augstākais apbalvojums, kuru ar valsts prezidenta rīkojumu pasniedz ārvalstniekiem par īpašiem nopelniem Igaunijas valsts un tautas labā.

Filmas “Padomju stāsts” režisoram šis ir pirmais ārvalstu apbalvojums, ko nesusi staļinisma noziegumus atmaskojošās filmas starptautiskā rezonanse. Ar Edvīna Šnores dokumentālo filmu jau iepazinušies skatītāji ASV, Slovēnijā, Igaunijā, Lietuvā, Gruzijā, Polijā un Ukrainā. Paredzams, ka gada nogalē filma atkārtoti tiks izdota DVD formātā ar subtitriem 28 valodās. Līdz šim neviena latviešu filma nav tulkota tik daudzās valodās.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!