• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par Brunavas pagasta aizņēmuma izlietojuma lietderību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2009., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200078

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par valsts apmaksātiem veselības aprūpes pakalpojumiem

Vēl šajā numurā

04.11.2009., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par Brunavas pagasta aizņēmuma izlietojuma lietderību

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns aicinās Valsts kontroli izvērtēt Bauskas novada Brunavas pagasta Valsts kasē ņemtā 350 000 latu aizņēmuma izlietojuma likumību, pamatotību un lietderību.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) komisija veica pārbaudi par vienreizējas 200 000 latu valsts dotācijas izlietošanas likumību Brunavas pagasta pārvaldē. Komisija secināja, ka dotācija izmantota atbilstoši mērķim, savukārt, izskatot dokumentus par pašvaldības Valsts kasē ņemtā aizņēmuma izlietošanu, komisijai neradās pārliecība, ka aizņēmums izlietots maksimāli efektīvi.

200 000 latu dotācija novadu infrastruktūras attīstībai Brunavas pagasta pašvaldībai tika piešķirta sabiedriski sociālā centra “Ērgļi” ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai un rekonstrukcijai, kā arī pagasta autoceļu rekonstrukcijai. Pamatojoties uz Brunavas pagasta pašvaldības sniegto atskaiti, 2008.gadā no piešķirtās dotācijas izlietots 63 081 lats, savukārt līdz šā gada oktobrim – 136 919 lati.

Veicot dokumentu pārbaudi, neatbilstības dotācijas izlietojumā netika konstatētas. Pēc pārskata datiem, piešķirtā dotācija 200 000 latu apmērā ir izlietota pilnā apmērā sabiedriski sociālā centra “Ērgļi” ēkas jumta seguma nomaiņai, siltumsūkņu ierīkošanai, apkures sistēmu ierīkošanai, logu nomaiņai, iekštelpu remontdarbiem, vertikālā pacēlāja ierīkošanai un elektromontāžas darbiem. Par dotācijas līdzekļiem pašvaldība ir rekonstruējusi pašvaldības autoceļa posmu Lejas–Valteķi–Bardžūni.

Pārbaudot, par kādiem līdzekļiem pagasta pārvaldes ēkā ir iebūvētas ar pagasta pārvaldes darbību nesaistītas ierīces – sauna ar aprīkojumu un burbuļvanna, komisija konstatēja, ka tam izlietoti Valsts kasē ņemtā aizņēmuma finanšu līdzekļi.

Saskaņā ar Valsts kases aizdevuma līgumu Brunavas pagasta padome saņēma 356 180 latu aizdevumu sabiedriski sociālā centra “Ērgļi” remontam. Aizdevuma atmaksa jāveic līdz 2018.gada 20.novembrim.

Komisija, izskatot dokumentus par Brunavas pagasta Valsts kasē ņemtā aizņēmuma izlietojumu, neguva pārliecību, ka aizņēmums izlietots maksimāli efektīvi, gūstot vislielāko labumu pašvaldības iedzīvotāju interesēs.

Pēc komisijas ierosinājuma Bauskas novada iesniegtie materiāli tiks nodoti Valsts kontrolei, lūdzot iekļaut nākamā gada revīzijas plānā Brunavas pagasta finanšu revīziju par 2008. un 2009.gadu, lai izvērtētu Valsts kasē ņemtā aizņēmuma izlietojuma likumību, pamatotību un lietderību.

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!