• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par ciešāku ekonomisko attiecību veidošanu ar Ķīnu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2009., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200077

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par Brunavas pagasta aizņēmuma izlietojuma lietderību

Vēl šajā numurā

04.11.2009., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par ciešāku ekonomisko attiecību veidošanu ar Ķīnu

 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars un Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss 3.novembrī tikās ar Ķīnas pilsētas Ksjamenas mēra vietnieku Panu Šidžanu un Ksjamenas ostas vadības delegāciju. Tikšanās laikā ministrs pozitīvi novērtēja ekonomisko attiecību veidošanos starp abu valstu ostu pilsētām un uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta ciešāku ekonomisko attiecību veidošanā ar Ķīnu.

Tiekoties tika pārrunāti Latvijas un Ķīnas ekonomiskās sadarbības jautājumi, īpaši uzsverot sadarbības perspektīvas tādās jomās kā transports, tranzīts un loģistika, tūrisms un investīcijas.

Ksjamenas pilsētas mēra vietnieks P.Šidžans informēja, ka Ķīnas delegācijas mērķis Latvijā ir sekmēt Ksjamenas un Ventspils tālāko sadarbību gan starp abu pilsētu ostām, gan tūrisma jomā. “Ventspils kā ostas pilsēta ar stratēģiski pievilcīgu ģeogrāfisko izvietojumu un ostas sniegtajām priekšrocībām ir interesanta Ksjamenas ostas uzņēmumiem, lai attīstītu tirdzniecību ar Eiropu un Krieviju”, uzsvēra P.Šidžans.

Ekonomikas ministrs A.Kampars teica: “Ķīna jau šobrīd ir nozīmīgs Latvijas ekonomiskās sadarbības partneris, vienlaikus esam ieinteresēti abu valstu ekonomiskā dialoga tālākā attīstībā visās savstarpējo interešu jomās. Esmu gandarīts, ka līdz šim notikušās abu valstu amatpersonu vizītes un tikšanās arvien biežāk atspoguļojas praktiskos rezultātos, kam kā pierādījums ir Ksjamenas un Ventspils ostu sadarbība. Latvija, pateicoties tās augsti attīstītajai transporta infrastruktūrai un ostu priekšrocībām, ir piemērota vieta Ķīnas distribūcijas centru izveidei tirdzniecībai ar Krieviju, Ukrainu, Baltkrieviju un ES valstīm.”

2007.gadā tika noslēgts sadarbības līgums starp Ksjamenas un Ventspils ostu, kā arī Ksjamenas ostā izveidota Ventspils brīvostas pārstāvniecība ar mērķi attīstīt sadarbību ar Ķīnas industrijas un kuģniecības kompānijām un veicināt to interesi par investīcijām Ventspils ostā un uzņēmumos.

Tāpat Ksjamenas pilsētas vadības pārstāvji pauda gatavību veicināt Latvijas un Ķīnas sadarbību tūrisma jomā. Latvija, jo īpaši Rīga un Ventspils, ir pievilcīgs tūristu galamērķis, kas varētu būt interesants arī Ķīnas tūristiem, tāpēc P.Šidžans bija ieinteresēts nākamgad organizēt Ķīnas tūrisma operatoru vizīti uz Latviju.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!