• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par finansējumu pedagogiem, kas sagatavo bērnus skolai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2009., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199870

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par priekšlikumiem e-iepirkumu sistēmas uzlabošanai

Vēl šajā numurā

29.10.2009., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par finansējumu pedagogiem, kas sagatavo bērnus skolai

 
 

Ņemot vērā, ka atalgojums pedagogiem, kas nodrošina piecus un sešus gadus veco bērnu apmācību 2009./2010.mācību gadā tomēr tiks nodrošināts no valsts budžeta, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pašvaldībām mērķdotācijas veidā pārskaitījusi nepieciešamo finansējumu, kas paredzēts šo pedagogu atalgojumam par septembri un oktobri.

IZM 23.oktobrī saņēma Finanšu ministrijas rīkojumu, kas paredz no FM pamatbudžeta apakšprogrammas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” piešķirt 4,1 miljonu latu, lai no 2009.gada 1.septembra nodrošinātu piecgadīgo un sešgadīgo bērnu apmācībā nodarbināto pedagogu darba samaksu un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas. Pēc rīkojuma saņemšanas IZM operatīvi rīkojusies, lai pēc iespējas ātrāk pašvaldības saņemtu paredzēto finansējumu.

Kopumā 2009.gada četros mēnešiem šo pedagogu atalgojumam paredzēts 4,1 miljons latu. Tas panākts, 8.septembrī valdībā apstiprinot Sociālās drošības tīkla stratēģiju, kas paredz: 2009./2010.mācību gadā no Pasaules Bankas aizdevuma līdzekļiem valsts tomēr finansēs piecgadīgo un sešgadīgo bērnu sagatavošanu skolai, neskatoties uz to, ka, veidojot šā gada budžeta grozījumus un neieklausoties par izglītības nozari atbildīgā ministra un IZM argumentācijā, līdzekļi šajā pozīcijā netika paredzēti.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!