• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2009., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199758

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2009.gada 26.oktobrī

Vēl šajā numurā

28.10.2009., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšanu

 
 

Zemkopības ministrija atgādina, ka līdz šā gada 16.novembrim Lauku atbalsta dienests (LAD) pieņem projektu pieteikumus Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākuma “Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana” trešajā kārtā.

Projektu pieteikumi gatavojami saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija Ministru kabineta (MK) noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 8.aprīļa MK noteikumiem Nr.255 “Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku attīstībai Latvijas lauku attīstības programmas pasākuma “Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana” ietvaros”.

Pasākuma trešās kārtas pieejamais publiskais finansējums noteikts 10 miljoni latu. Kārtā iesniegto projektu īstenošanas beigu datums noteikts divu gadu laikā no Lauku atbalsta dienesta lēmuma pieņemšanas par projekta iesniegumu apstiprināšanu.

Atbalsta mērķis ir paaugstināt lauksaimniecības produktu pārstrādes efektivitāti, veicināt produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanu, palielināt bioloģiskās lauksaimniecības, integrētās lauksaimniecības un Latvijas agroklimatiskajiem apstākļiem un tradicionālajām ražošanas metodēm raksturīgo pārstrādes produktu klāstu.

Pasākuma ietvaros tiek atbalstītas šādas investīcijas lauksaimniecības produktu pārstrādei: jaunu būvju un esošo būvju rekonstrukcija; jaunu iekārtu un aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmas nodrošinājuma iegāde un uzstādīšana; investīcijas vides aizsardzības jomā pārstrādes uzņēmuma darbības uzlabošanai.

Uz atbalstu var pretendēt pārstrādes uzņēmumi, kas darbojas pārstrādē vismaz divus gadus, un kooperatīvu veidota jauna komercsabiedrība, kas plāno nodarboties ar piena un gaļas pārstrādi. Pieļauts, ka publiskā līdzfinansējuma daļa projektā var sasniegt 50% no attiecināmajām izmaksām.

Projekta iesnieguma veidlapa un metodiskie norādījumi tās aizpildīšanai ir atrodami mājaslapā www.lad.gov.lv, sadaļā “ES atbalsts”. Projektu iesniegumi jāiesniedz Lauku atbalsta dienesta Centrālajā struktūrvienībā Rīgā, Republikas laukumā 2, 816.kabinetā, tālruņi informācijai: 67027128, 67027399.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!