• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties vizītē Zviedrijā un tiekoties ar Skandināvijas un Baltijas valstu premjeriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2009., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199757

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par Valsts ieņēmumu dienesta reorganizāciju

Vēl šajā numurā

28.10.2009., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties vizītē Zviedrijā un tiekoties ar Skandināvijas un Baltijas valstu premjeriem


 

04.JPG (30060 bytes)
Pirmdien, 26.oktobrī, Latvijas Ministru prezidents uzturējās vizītē Zviedrijas Karalistē, Stokholmā, kur tikās ar Skandināvijas un Baltijas valstu valdību vadītājiem. Ministru prezidents Rīgā atgriezās vakar no rīta. Attēlā (no labās): Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Somijas premjerministrs Mati Vanhanens, Zviedrijas premjerministrs Frederiks Reinfelts, Īslandes premjerministre Johanna Sigurdardotira, Dānijas premjerministrs Larss Lēke Rasmusens, Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips, Lietuvas premjerministrs Andrjus Kubiļus un Norvēģijas premjerministrs Jenss Stoltenbergs
Zviedrijas premjerministra biroja foto

26.oktobrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā tikās ar Skandināvijas un Baltijas valstu premjerministriem NB8 formāta ietvaros. Tikšanās laikā notika konsultācijas par aktuāliem reģionāliem un starptautiskiem jautājumiem. Latvijai viens no būtiskākajiem tematiem bija ekonomiskā situācija reģionā. V.Dombrovskis informēja par valdības sēdē pieņemtajiem lēmumiem par 2010.gada budžetu, kurā saskaņā ar vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem tiks veikta fiskālā konsolidācija 500 miljonu latu apmērā. Latvijas valdības vadītājs arī informēja Skandināvijas un Baltijas valstu kolēģus par Latvijas ekonomikas atjaunošanās pazīmēm. Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips un Lietuvas premjerministrs Andrjus Kubiļus atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto un aicināja Ziemeļvalstis turpināt atbalstīt Latviju. Arī Zviedrijas premjers Frederiks Reinfelts izteica atzinību par Latvijas pieņemtajiem nepieciešamajiem lēmumiem.

Pārrunājot klimata pārmaiņu jautājumus, valdību vadītāji pauda vispārēju izpratni, ka decembrī paredzētajā Kopenhāgenas klimata pārmaiņu konferencē ir svarīgi panākt politiski saistošu vienošanos par nākotnes globālo klimata politiku. Galvenais diskusiju temats šajā saistībā ir nepieciešamība panākt vienošanos par finansēšanas modeli. Latvijas valdības vadītājs uzsvēra Latvijas pozīciju, ka iemaksu sistēmai ir jābūt balstītai uz diviem principiem – maksātspēja un CO2 emisijas intensitāte. Kā zināms, šis būs viens no tematiem 29. un 30.oktobrī paredzētajā Eiropadomes sanāksmē Briselē.

Saistībā ar aktuālo situāciju reģiona enerģētikas jautājumos tika pārrunāta virzība uz vienotu Skandināvijas un Baltijas enerģijas tirgu, kas ir viena būtiskākajām prioritātēm reģiona sadarbības kontekstā. Valstu valdību vadītāji uzsvēra arī enerģijas drošības un enerģijas avotu dažādošanas nozīmi. Kārtējā NB8 formāta tikšanās piedalījās Zviedrijas premjerministrs F.Reinfelts, Somijas premjerministrs Mati Vanhanens, Norvēģijas premjerministrs Jenss Stoltenbergs, Dānijas premjerministrs Larss Lēke Rasmusens, Īslandes premjerministre Johanna Sigurdardotira, Lietuvas premjerministrs A.Kubiļus, Igaunijas premjerministrs A.Ansips un Latvijas Ministru prezidents V.Dombrovskis.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!