• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot pirmo Jordānijas vēstnieku Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2009., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199753

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēsturnieku komisijas konferencē aicinot nepolitizēt vēsturi

Vēl šajā numurā

28.10.2009., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot pirmo Jordānijas vēstnieku Latvijā

 
 

03.JPG (11867 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidents Valdis Zatlers 27.oktobrī Rīgas pilī darbam Latvijā akreditēja Jordānijas Hašimītu Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Dr.Haldūnu Talhūnī (Dr Khaldoun Talhouni).

Pēc iepazīšanās ar jauno Jordānijas vēstnieku Valsts prezidents izteica prieku, ka Jordāna vēlas pastiprināt divpusējo sadarbību ar Latviju un ir nozīmējusi pirmo nerezidējošo vēstnieku Latvijā. Viņš uzsvēra, ka arī Latvija ir ieinteresēta politiskā dialoga attīstīšanā un ekonomiskās sadarbības, īpaši tūrismā, paplašināšanā.

Pārrunājot ar H.Talhūnī Tuvo Austrumu miera procesu, Latvijas prezidents atzīmēja, ka Latvija atbalsta ASV un Eiropas Savienības aktivitātes ar mērķi pēc iespējas ātrāk atjaunot Miera sarunas starp Izraēlu un Palestīnas Pašpārvaldi, kā arī ļoti pozitīvi novērtē Jordānijas devumu Tuvo Austrumu dialoga attīstīšanā.

Vēstnieks Dr. Talhūnī Valsts prezidentam nodeva Jordānijas karaļa Abdullas II ielūgumu apmeklēt Jordāniju.

Haldūns Talhūnī dzimis 1948.gadā Jordānijā. Ieguvis maģistra grādu starptautiskajās attiecībās Vašingtonas universitātē un doktora grādu politikas zinātnē Sorbonas universitātē Parīzē. Kopš 1974.gada strādā Jordānijas ārlietu dienestā. Strādājis dažādos amatos Jordānijas Hašimītu Karalistes vēstniecībās Francijā, ASV un Šveicē, kā arī vadījis Jordānijas pastāvīgo pārstāvniecību ANO. No 1999. līdz 2004.gadam viņš ir bijis Jordānijas vēstnieks Austrālijā, bet kopš 2008.gada vēstnieks Nīderlandē. Savukārt no 2006. līdz 2008.gadam Haldūns Talhūnī bija Jordānijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!