• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izveidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2009., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199698

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iespējām atbalstīt mikrouzņēmējus un par iedzīvotāju ekonomisko izglītošanu

Vēl šajā numurā

27.10.2009., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izveidi

 
 

Lai nodrošinātu sekmīgu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) izveides pabeigšanu, turpmāk pārrunās ar pašvaldībām par NMP brigāžu pārņemšanu piedalīsies arī Veselības ministrijas pārstāvji.

NMPD vadītājai Renātei Pupelei uzdots līdz otrdienai iesniegt Veselības ministrijā priekšlikumus par izmaiņām neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta attīstības pamatnostādnēs, izvērtējot iespēju atteikties no četriem dienesta reģionālajiem centriem un izveidojot vienotu NMP dispečerpunktu Rīgā, tādējādi samazinot administratīvos izdevumus un nodrošinot vienkāršāku un ātrāku lēmumu pieņemšanas sistēmu.

Veselības ministre Baiba Rozentāle: “Lai spētu nodrošināt ikvienam iedzīvotājam vienlīdz kvalitatīvu medicīnisko pakalpojumu sniegšanu, vienota dienesta izveide ir absolūti nepieciešama. Kopš gada sākuma, kad dienestu tikai sāka veidot, tajā iekļāvusies lielākā daļa no pašvaldību ātro palīdzību stacijām, un šobrīd tas apkalpo jau 76% no Latvijas teritorijas. Tādēļ, lai sasniegtu mērķi un atlikušās pašvaldību neatliekamās medicīniskās palīdzības institūcijas iekļautos vienotajā dienestā līdz nākamā gada vidum, pārrunās ar pašvaldībām piedalīsies arī Veselības ministrijas pārstāvji, lai laikus atrisinātu iespējamos problēmjautājumus. Vienlaikus esmu uzdevusi arī veikt izmaiņas dienesta izveides pamatnostādnēs, lai netiktu izveidota smagnēja saimnieciska struktūra, bet reāli funkcionējoša.”

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!