• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iespējām atbalstīt mikrouzņēmējus un par iedzīvotāju ekonomisko izglītošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2009., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199694

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.10.2009., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iespējām atbalstīt mikrouzņēmējus un par iedzīvotāju ekonomisko izglītošanu

 
 

26.oktobrī Valsts prezidents Valdis Zatlers uz tikšanos bija aicinājis desmit lielāko Latvijas komercbanku – Aizkraukles bankas, “DnB Nord bankas”, Latvijas Hipotēku un zemes bankas, Latvijas Krājbankas, “Nordea bankas”, “Norvik bankas”, Rietumu bankas, SEB bankas, “Swedbank”, “UniCredit Bank” – vadības pārstāvjus un Latvijas Komercbanku asociācijas prezidentu Teodoru Tverijonu, lai pārrunātu banku sektora redzējumu par ekonomikas atveseļošanās iespējām valstī, kā arī nepieciešamos soļus, lai rastu risinājumus nodarbinātības un ekonomiskās aktivitātes veicināšanas jautājumos.

Valsts prezidenta 15.septembrī sasauktajā ārkārtas Ministru kabinetā sēdē nodarbinātība tika noteikta par valdības prioritāti. Šīs tikšanās mērķis bija ar finanšu pārstāvjiem pārrunāt, ko kopīgiem spēkiem varētu darīt jaunu darba vietu radīšanā un nodarbinātības veicināšanā, kādas iniciatīvas šajā virzienā varētu rosināt un atbalstīt banku sektors. Uzklausot banku pārstāvju tautsaimniecības attīstības redzējumu un aktivitātes, V.Zatlers aicināja banku sektoru piedalīties nodarbinātības risinājumu meklēšanā un aktīvi darboties kā korporatīvi sociāli atbildīgiem uzņēmumiem publisko interešu vārdā.

Sarunas gaitā tika pārrunātas dažādas iespējas sniegt palīdzību bez darba palikušajiem, jaunu mikrouzņēmumu dibinātājiem, kā arī tiem, kas savu darbību ir uzsākuši, bet ir nepieciešams padoms un palīdzīga roka. Diskusijas laikā atsevišķas bankas informēja par saviem jau īstenotajiem projektiem gan bezdarbnieku apmācībā, gan sniedzot iespēju apgūt profesionālās zināšanas biznesa projektu sagatavošanā. Tika uzsvērts, ka bankām biznesa konsultāciju sniegšanā ir jāpievēršas mazajiem klientiem, kas līdz šim nav atradušies banku interešu lokā. Pārrunājot veselīgas uzņēmējdarbības vides veicināšanu Latvijā, diskusijas dalībnieki atzīmēja, ka tajā ir nepieciešama augstāka morālā atbildība pret valsti, piemēram, maksājot nodokļus, kā arī jāveido prognozējama valsts nodokļu politika, lai potenciālās iekšējās un ārējās investīcijas noturētu Latvijas tirgū. Banku vadītāji izteica ieinteresētību atbalstīt mikrouzņēmējdarbību un iedzīvotāju ekonomisko izglītošanu veicinošas iniciatīvas.

Diskusiju par nodarbinātības un mikrozuņēmumu izveidošanas atbalsta iespējām Valsts prezidents plāno turpināt 28.oktobrī, sasaucot jau trešo Latvijas forumu, kura ietvaros četrās Latvijas pilsētās – Cēsīs, Jēkabpilī, Rēzeknē un Valmierā – tiks organizētas nodarbinātības darbnīcas, lai palīdzētu cilvēkiem ar viņu pašreizējo pieredzes un zināšanu bāzi izstrādāt plānu, kā viņi varētu sākt uzņēmējdarbību. Katrā no Latvijas foruma darbnīcām uzņēmējdarbības mentori un eksperti ieteiks cilvēkiem soļus, kā atrast vai realizēt viņu biznesa ideju un sākt uzņēmējdarbību, tādējādi parādot konkrēti iespējamo ceļu no bezdarba līdz sava biznesa uzsākšanai.

Darbnīcas otrajā daļā, balstoties uz labas prakses paraugiem no citām valstīm, atklātā diskusijā kopā ar ekspertiem darbnīcas dalībnieki tiks rosināti izstrādāt konkrētas idejas, kas Latvijas, novada vai reģiona apstākļos vislabāk noderētu mikrouzņēmējdarbības veicināšanai, un kādi šķēršļi jānovāc. Darbnīcas ir kā tests un apliecinājums, ka Latvijā var sekmīgi kļūt par pašnodarbināto vai mikrouzņēmēju.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!