• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - sarunā ar Zviedrijas vēstnieku - sarunā ar Kanādas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.1999., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19965

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēl Rīga nav gatava. Rīga top. Moderna

Vēl šajā numurā

17.06.1999., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— sarunā ar Zviedrijas vēstnieku

Vakar, 16.jūnijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Zviedrijas vēstnieku Hansu Magnusonu. Sarunas laikā pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības, sadarbība vides aizsardzības, ekonomiskajos un militārajos jautājumos. Valsts prezidents norādīja, ka noteikti būtu jāturpina aizsāktā sadarbība izglītība, īpaši norādot uz Rīgas Ekonomisko augstskolu, kurai ir noteikta vieta Latvijas izglītības sistēmā. Zviedrijas vēstnieks apliecināja Valsts prezidentam, ka tiek darīts viss iespējamais, lai nodrošinātu ilgstošu finansējuma piesaisti šai augstskolai.

Valsts prezidents runāja arī par situāciju Kosovā un miera nodrošināšanas pasākumiem šinī reģionā. Sarunu gaitā Valsts prezidents pieskārās Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātiem Zviedrijā un gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām Latvijā.

H.Magnusons nodeva Valsts prezidentam Zviedrijas premjerministra Jērana Pērsona sveicienus un vēstuli, kurā premjerministrs pauž savu atzinību Guntim Ulmanim par ieguldījumu Latvijas stabilitātes un drošības stiprināšanā, Latvijas integrācijā eiroatlantiskajās struktūrās, Baltijas, Ziemeļvalstu un Baltijas jūras reģiona valstu sadarbības stiprināšanā.

Zviedrijas premjerministrs vēstulē uzsver, ka, tiekoties ar Gunti Ulmani, guvis labāku izpratni par Latvijas sabiedrībā eksistējošām dilemmām, kuras radušās valsts grūtās vēstures rezultātā. Tādēļ Zviedrijas premjerministrs atzinīgi vērtē Valsts prezidenta lēmumu par Latvijas Vēsturnieku komisijas izveidošanu.

Zviedrijas premjerministrs apliecina, ka Zviedrija turpinās atbalstīt Latvijas izaugsmi un Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā. J.Pērsons ir optimists attiecībā uz iespēju Latvijai sākt sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā jau pēc Helsinku sanāksmes.

Vēstules noslēgumā Zviedrijas premjerministrs novēl visu labāko Latvijas iedzīvotājiem, personiski prezidentam un viņa ģimenei.

— sarunā ar Kanādas vēstnieku

Vakar, 16.jūnijā, pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa atvadu vizītē ieradās Kanādas vēstnieks Latvijā Viljams Klārks. Kanādas vēstnieks nodeva G.Ulmanim sveicienus no Kanādas valdības, kura apliecina cieņu mūsu Valsts prezidentam par ieguldījumu Latvijas izaugsmē. Kanādas vēstnieks uzsvēra, ka Kanāda atzīst Latvijas sasniegumus un pauž atbalstu, Latvijai integrējoties eiroatlantiskajās struktūrās. V.Klārks arī atzina, ka Kanāda ir ieinteresēta ekonomisko un tirdzniecisko sakaru paplašināšanā starp abām valstīm. V.Klārks informēja Valsts prezidentu par to, ka turpmāk Latvijā būs pastāvīgi rezidējošs Kanādas vēstnieks.

Valsts prezidents pateicās par atbalstu, ko Kanāda sniegusi latviešu kopienai un par atbalstu, Latvijai atgūstot neatkarību un tagad integrējoties NATO.

G.Ulmanis uzsvēra, ka Latvijā ir daudz darīts, lai sakārtotu ekonomiku, veicinātu valsts uzplaukumu un īstenotu Latvijas ārpolitiskos mērķus — iekļaušanos ES un NATO.

Sarunas gaitā pārrunāta arī krīze Kosovā un pausta pārliecība, ka kopīgiem spēkiem izdosies panākt mieru šajā reģionā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!