• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - tiekoties ar ASV valsts sekretāres vietnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.1999., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19962

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents: - sarunā ar Zviedrijas vēstnieku - sarunā ar Kanādas vēstnieku

Vēl šajā numurā

17.06.1999., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar ASV valsts sekretāres vietnieku

K1.JPG (16503 BYTES) Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Vakar, 16. jūnijā, Ministru prezidents Vilis Krištopans tikās ar ASV valsts sekretāres vietnieku Marku Grosmanu. Pēc tikšanās Marks Grosmans teica uzrunu arī NATO integrācijas padomes sēdē.

Sarunu gaitā pārrunātas Latvijas un ASV divpusējās attiecības, jautājums par NATO paplašināšanos, Vašingtonas sanāksmes rezultāti, kā arī situācija Kosovā. Abas amatpersonas novērtēja Latvijas un ASV divpusējās attiecības kā ļoti labas un abpusēji bagātinošas.Kopš parakstīta Baltijas un ASV harta, īpaši intensīvi veidojusies abu valstu sadarbība. Sarunu gaitā atzīmēts, ka būtu nepieciešama aktīvāka ASV investoru piesaiste Latvijas ekonomikai.

Apspriežot NATO paplašināšanās gaitu, atzinīgi tika novērtēti Vašingtonas sanāksmes rezultāti, uz kuru pamata Latvija, izstrādājot dalības plānu, pārskatāmā nākotnē var kļūt par NATO dalībvalsti. M.Grosmans izteica atbalstu Latvijas un Baltijas valstu kursam uz NATO un Eiropas Savienību. V.Krištopans uzsvēra valdības apņemšanos palielināt aizsardzības budžetu, kas ir pausts Deklarācijā par Ministru kabineta iecerēto darbību , un norādīja, ka arī turpmāk budžets tiks palielināts.

Apspriežot krīzi Kosovā, ar bažām tika vērtēta Krievijas miera uzturētāju spēku ieiešana un uzturēšanās Kosovā. Gan V.Krištopanam, gan M.Grosmanam ir vienots viedoklis, ka miera uzturēšanas operācijas ir jākoordinē NATO miera uzturētāju spēkiem.

Sarunu noslēgumā Ministru prezidents izteica atzinību M.Grosmanam par gatavību teikt uzrunu NATO integrācijas padomes sēdē.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!