• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Dzīvesvietas deklarēšanas likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2009., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199639

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Izglītības likumā

Vēl šajā numurā

27.10.2009., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Dzīvesvietas deklarēšanas likumā

 
 

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija 21.oktobrī galīgajam lasījumam atbalstīja grozījumus Dzīvesvietas deklarēšanas likumā, ar kuriem paredzēts atteikties no dzīvesvietas deklarēšanas pa pastu.

Jaunais regulējums nosaka, ka ar 2010.gada 1.janvāri dzīvesvietu vairs nevarēs deklarēt, pa pastu nosūtot iesniegumu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP). Turpmāk personām saglabāsies iespēja deklarēties, personīgi ierodoties attiecīgajā pašvaldībā vai PMLP, kā arī elektroniski, izmantojot speciālu tiešsaistes formu.

Deklarēšanas iesniegumus, kas pa pastu nosūtīti līdz 31.decembrim, PMLP izskatīs līdzšinējā kārtībā.

Šādas izmaiņas likumā nepieciešamas, jo samazināta finansējuma apstākļos PMLP nevar nodrošināt dzīvesvietas deklarēšanu pa pastu, norāda grozījumu autori. Neatbilstoši daudz līdzekļu patlaban tiek tērēts, nosūtot sagatavotu dzīvesvietas deklarāciju personai parakstīšanai, kā arī papildu sarakstei neprecizitāšu novēršanai. PMLP arī vairs neizsūtīs paziņojumus, kas apliecina dzīvesvietas deklarēšanas faktu. Šādu izziņu persona varēs saņemt pēc pieprasījuma.

Grozījumi arī paredz, ka personai nevajadzēs atkārtoti deklarēt savu dzīvesvietu, ja tā divu mēnešu laikā pēc Latvijas pilsoņa vai nepilsoņa statusa zaudēšanas būs ieguvusi citu tiesisko statusu vai saņēmusi pastāvīgās uzturēšanās apliecību vai uzturēšanās atļauju.

Ārzemniekiem un bezvalstniekiem būs iespēja savu dzīvesvietu deklarēt vienlaikus ar uzturēšanās atļaujas saņemšanu PMLP. Tādējādi šīm personām vairs nevajadzēs doties uz pašvaldību, lai deklarētu savu dzīvesvietu.

Paredzēts, ka par likumprojektu “Grozījumi Dzīvesvietas deklarēšanas likumā” Saeima lems 29.oktobrī un tas stāsies spēkā 2010.gada 1.janvārī, norāda Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!