• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju Latvijas basketbolā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2009., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199636

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesībām reģistrēt autonomas draudzes

Vēl šajā numurā

27.10.2009., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situāciju Latvijas basketbolā

 
 

Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti 20.oktobrī, tiekoties ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidentu Ojāru Kehri, pārrunāja aktuālo situāciju Latvijas basketbolā.

Apakškomisijas deputāti atzinīgi novērtēja līdzšinējo basketbola attīstību Latvijā, ko raksturo gan labie individuālie sasniegumi, gan komandu panākumi ne tikai Eiropas, bet arī starptautiskajā līmenī. Vienlaikus deputāti pauda bažas par finansējuma samazinājuma ietekmi uz turpmāko basketbola dzīvi.

Krīzes situācijā vislielākā uzmanība būtu jāvelta basketbola piramīdas pamatam – jaunatnes basketbola attīstībai. Tikai turpinot jauno basketbolistu apmācību, izlasei radīsies papildinājums un tā varēs gūt labākus panākumus, atzina apakškomisijas priekšsēdētājs Dzintars Ābiķis.

LBS prezidents bija pārliecināts: lai nodrošinātu basketbola nākotni, ir jāpalielina gan vecāku, gan pašvaldību iesaiste. Atšķirībā no citiem sporta veidiem basketbola inventārs ir salīdzinoši lēts, un, ja pašvaldības ļautu izmantot savas sporta būves treniņiem, savukārt jauno sportistu vecāki palīdzētu finansēt treneru algas, basketbola attīstību varētu nodrošināt pat ar minimāliem līdzekļiem, uzsvēra O.Kehris.

Deputāti noskaidroja, ka, neskatoties uz pieticīgo finansējumu, starptautiskā sabiedrība Latvijas sniegumu, organizējot sieviešu Eiropas čempionātu, novērtējusi ļoti augstu. Starptautiskā Basketbola savienība ir norādījusi, ka Latvija pēc šā čempionāta ir uzstādījusi jaunus standartus sieviešu basketbolā. Iespējams, šī atzinība ļaus Rīgai kādā no nākamajiem vīriešu basketbola Eiropas čempionātiem uzņemties organizatora funkcijas, pauda LBS prezidents.

Tāpat deputātus interesēja LBS vadītāja viedoklis par vīriešu basketbola izlases sniegumu šāgada čempionātā. O.Kehris uzsvēra, ka pie labākās veiksmes mūsu izlase nevarēja iekļūt labāko četriniekā, taču izkļūšana no grupas bija viņu uzdevums, kas diemžēl netika sasniegts. Jautāts par trenera izvēli nākamajam čempionātam, LBS vadītājs atzina, ka Gundars Vētra varētu būt kandidāts gan uz sieviešu, gan uz vīriešu basketbola izlases galvenā trenera amatu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!