• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Tiesībsarga biroja prioritāšu noteikšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2009., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199632

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Frakciju viedokļi pēc 2009. gada 15. oktobra sēdes

Vēl šajā numurā

27.10.2009., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Tiesībsarga biroja prioritāšu noteikšanu

 
 

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija 20.oktobrī pēc tikšanās ar tiesībsargu Romānu Apsīti aicināja noteikt prioritātes un galvenos darbības mērķus, lai nodrošinātu biroja darbu pat samazināta budžeta apstākļos.

“Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija jau iepriekš ir skaidri paudusi savu nostāju, ka Tiesībsarga biroja likvidācija nav pieļaujama. Tomēr birojam ir jābūt gatavam strādāt arī pie samazināta finansējuma un jādefinē, kuras funkcijas ir prioritāras,” teica komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene.

Tiesībsargs Romāns Apsītis komisijas deputātiem pauda uzskatu, ka Tiesībsarga biroja likvidēšana būtu “tumsonība un vēl viens nesmukums mūsu valstī, līdzās citiem”.

“Ir ļoti objektīvi, paškritiski jāizvērtē biroja funkcijas, darbinieku pienākumi un darba rezultāti, lai izstrādātu modeli turpmākajai rīcībai,” norādīja komisijas priekšsēdētājas biedre Ērika Zommere, uzsverot, ka komisija jau laikus vēlas iepazīties ar biroja turpmākās darbības redzējumu – ar kādu finansējumu Tiesībsarga birojs var strādāt un kādas funkcijas ir gatavs nodrošināt.

Deputāti noskaidroja, ka, krasi samazinot finansējumu, no Tiesībsarga biroja nāktos atlaist ne tikai atbalsta personālu, bet arī juristus. Ja Tiesībsarga birojs būs spiests no darba atbrīvot darbiniekus, ir jāizstrādā skaidri kritēriji, kas jāsaskaņo ar arodbiedrību, lai nerastos kaut mazākās šaubas par darbinieku atlaišanas motīviem, uzsvēra deputāti.

“Tiesībsarga birojs ir viens no galvenajiem cilvēktiesību balstiem, un tam būtu jābauda sabiedrības uzticība, ko diemžēl grauj institūcijas iekšējie konflikti. Apsīša kungam ir jādara viss iespējamais, lai īstenotu prioritārās funkcijas un sabiedrības acīs atjaunotu cietušo Tiesībsarga institūcijas prestižu,” uzsvēra I.Circene.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!